Antena Meniu Search
x

Video Rezervaţia luată cu asalt de turişti, mai ceva decât în zilele de vară. 600 de oameni s-au bucurat de vremea caldă din mijlocul toamnei

Vremea neobișnuit de caldă din acest weekend a umplut de turiști rezervația Vulcanilor Noroioși din județul Buzău. Sute de oameni s-au bucurat de soare și au admirat vulcanii, unici în Europa. În doar câteva ore au fost vândute peste 600 de bilete, mult mai multe decât într-o zi de vară. După drumeție turiștii s-au oprit la popasurile din zonă unde au fost întâmpinați cu bunătăți tradiționale. 

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 08:56

Vezi și

Vremea de vară târzie a făcut ca un număr foarte mare de turiști să vină la Vulcanii Noroioși din județul Buzău. În doar câteva ore peste 600 de persoane au intrat în rezervație pentru a petrece câteva ore în aer liber.

Dumitru Roșu, custodele rezervației Vulcanii Noroioși: Turiştii aceştia nu i-am avut nici într-o zi de vară, dar acum s-au terminat treburile la gospădării şi mai plecă oamenii în excursii.

Ultimele zile de vreme caldă

Turiștii veniți din toate colțurile țării au fost de-a dreptul fascinați de peisajele selenare. Oameni de toate vârstele s-au bucurat de ultimele raze de soare de toamnă târzie.

Turistă: Mi se pare un aspect selenar şi foarte interesant şi îndr-adevăr merită a fi păstrat. Oamenii trebuie să înţeleagă că nămolul ală nu e medicinal, trebuie păstrat şi împrejurimile astea sunt grozave. 

Răsfăţ cu delicatese locale

După plimbare turiștii au poposit la terasele din zonă, acolo unde au fost răsfățați cu bunătăţi locale. La loc de cinste au stat preparatele în care se regăsesc delicioșii cârnați de Pleșcoi.

Aurel Boboc, proprietar camping: Ca de obicei avem tochitură, sărmăluţe, fasole cu cârnaţi şi desert, papanaş, gogoşi, cornulee de casă. Produsul cel mai vândut a fost cărnaţii de pleşcoi. 

Rezervația Vulcanii Noroioși din județul Buzău este întinsă pe o suprafață de 15 hectare. De curând întreaga zonă a intrat în rețeaua geoparcurilor UNESCO, iar numărul turiștilor care vin aici a crescut subsanțial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Rezervaţia luată cu asalt de turişti, mai ceva decât în zilele de vară. 600 de oameni s-au bucurat de vremea caldă din mijlocul toamnei