Antena Meniu Search
x

Video Topul celor mai frumoase plaje din Europa. Destinaţii de vis pentru o vacanţă exotică

A început deja sezonul plajelor exotice şi al vacanţelor departe de zgomot şi haos. Iar în ajutorul turiştilor vin jurnaliştii britanici, care au făcut un top al celor mai frumoase plaje din Europa. Le găsiţi în Grecia, Italia sau Spania. În topul făcut de britanici nu a reuşit să intre nicio plajă din România. 

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 09:29

Vezi și

Plaja Fteri din insula elenă Kefalonia figurează pe lista întocmită de britanici, încântaţi de apa turcoaz a mării şi de nisipul fin. Turiştii din Marea Britanie au fost impresionaţi şi de copacii aflaţi de-a lungul plajei, dar şi de sfâncile albe care înconjoară golful. Pe lista celor mai frumoase plaje figurează şi Elafonisi din Creta. Pentru a se asigura că vor avea destui turişti în sezonul estival, oficialii de la Atena au risicat absolut toate restricţiile. 

În topul celor mai frumoase plaje din Europa sunt şi cele din Spania. În ciuda numelui lugubru, Costa da Morte - Costa Morţii - aflată în nord-vestul Peninsulei Iberice ascunde câteva destinaţii spectaculoase. Printre ele, Plaja Carnota. În sudul Spaniei, însă, se află plaja Cala Trebalúger din Menorca cu dune de nisip şi păduri de pin. 

Nici Italia nu a fost uitată. Britanicii au remarcat plajele Punta della Suina de pe coasta ionică, Sa Colonia din Sardinia şi Sperlonga din Lazio. În clasamentul întocmit de turiştii din Marea Britanie se regăsesc şi plaje din Albania, Croaţia, Turcia, Germania, Olanda, Muntenegru şi Irlanda. Din păcate, aceştia nu au fost impresionaţi de nicio plajă de pe litoralul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Topul celor mai frumoase plaje din Europa. Destinaţii de vis pentru o vacanţă exotică