Antena Meniu Search
x

Video Turismul românesc în primele trei luni din 2021. Timiş, la coada clasamentului

Încet, turismul românesc pare că se dezmorțește. Numărul persoanelor care s-au cazat în hoteluri şi pensiuni în luna martie a crescut cu aproape 80%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Asta arată datele Institutului Naţional de Statistică. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 05.05.2021, 15:30

Vezi și

Turiştii străini, vacanţe mai puţine în România faţă de 2020

Prea mulţi turişti străini nu am avut în România, pandemia le-a limitat clar deplasările. Astfel, 95% din cei care s-au plimbat prin ţară au fost români, iar cei din străinătate care totuşi au venit în ţara noastră au venit din ţări precum Germania, Franţa, Italia, Ungaria, Republica Moldova şi Regatul Unit.

Sosirile înregistrate în hoteluri și pensiuni în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021 au însumat 1410,5 mii, în scădere cu 20% faţă de aceeași perioadă din 2020. Turiștii străini au reprezentat doar 4,6%. La capitolul înnoptări, în primul trimestru din 2021, s-au înregistrat 2608,8 mii, în scădere cu 24,7% faţă de cele din perioada 1 ianuarie – 31 martie 2020. În total, înnoptările turiștilor străini au reprezentat 5,7%.

Durata medie de cazare pe care au ales-o turiştii români a fost de două zile, în schimb, cei străini au stat cu o zi în plus şi cu toţii au ales în medie hotelurile în proprţie de 17,7%, urmate apoi de popasurile turistice 15% şi vilele turistice în procent de peste 12%. La fel au fost şi pensiunile, iar mai puţin de 10% s-au cazat în moteluri. Pe ultimele locuri sunt cabanele turistice şi pensiunile agroturistice, potrivit unor date furnitate de Institutul Naţional de Statistică.

În luna martie, turismul intern a dat semne de revenire. Sosirile în spațiile de cazare au crescut cu 78,1%, comparativ cu anul trecut. În primele trei luni ale anului, au fost 63.800 de înnoptări înregistrate în Timiș, aflându-se la coada clasamentului, chiar înainte de Caraș-Severin.

Turiştii au preferat în schimb Braşovul, Prahova, Bucureştiul, Suceava, Bihor, Vâlcea şi Sibiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Turismul românesc în primele trei luni din 2021. Timiş, la coada clasamentului