Antena Meniu Search
x

Video Veneţia a fost din nou inundată de maree. Apa de aproape 1 metru a afectat magazinele din piaţa San Marco

Oraşul Gondolelor a fost din nou inundat de maree. În Piaţa San Marco, nivelul apei a ajuns la aproape un metru şi a afectat magazinele din apropiere.

de Redactia Observator

la 07.10.2021, 14:20

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Oamenii au circulat cu cizme de cauciuc sau pe pasarelele pietonale special amenajate. Veneţia a fost din nou inundată din cauza sistemului de protecţie Mose care nu a fost activat automat, aşa cum ar fi trebuit în astfel de cazuri.

Piața San Marco din Veneția a mai fost inundată şi în luna august. Fenomenul cunsocut şi ca „acqua alta”, este unul considerat rar pentru mijlocul lunii august. Veneția se așteaptă la mareea înaltă primăvara și toamna, de aceea fenomenul produs în această vară este considerat neobișnuit. Potrivit specialiştilor, din cauza încălzirii climatice piața San Marco a trecut de la inundații de patru ori pe an în 1900 la peste 60 de ori pe an în prezent.

În noiembrie 2019, Veneţia a suferit cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani, atunci nivelul apei a atins 187 de centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Veneţia a fost din nou inundată de maree. Apa de aproape 1 metru a afectat magazinele din piaţa San Marco