Antena Meniu Search
x

Video "A albit totul, ca iarna". Zăpadă de aproape un metru la munte, iar ninsorile vor continua și în următoarele zile

Cu o săptămână înainte de Paşte, la munte ninge de parcă ar veni Crăciunul. În unele zone, stratul de zăpadă este deja unul consistent, de până la 91 de centimetri în Vârfu Omu. Iar meteorologii spun că ninsorile vor continua. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.04.2024, 14:56

Vezi și

În staţiunea montană Rânca, peisajul este unul de iarnă autentică. A nins abundent în ultimele zile, astfel că s-a depus un strat consistent de zăpadă, de aproximativ 20 de centimetri. 

Drumarii au intervenit toată noaptea pe şoseaua care leagă oraşul Novaci de Rânca.

Se circulă fără probleme, însă turiştii care au în plan să urce la munte sunt sfătuiţi să nu plece la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător. 

Drumarii au intervenit toată noaptea pe drumul spre Rânca

Pe acelaşi subiect

La Rânca, în Gorj, pare că vine mai degrabă Crăciunul. Întreaga staţiune este acoperită de un strat consistent de zăpadă, iar de dimineaţă, localnicii au ieşit cu lopeţile pe străzi să deszăpezească acolo unde utilajele nu au ajuns.

"Cred că nu am avut de Crăciun aşa zăpadă şi ce a zis, să vină acum", spune un bărbat. 

Dacă pe drumul naţional s-a deszăpezit şi se circulă fără probleme, pe străzile laterale din staţiune încă nu s-a intervenit, aşa că unii şoferi nu au decât să cureţe singuri drumul cu lopata. 

Au trebuit deszăpezite şi ATV-urile, care, peste noapte, au fost îngropate în zăpadă.

A albit totul, ca iarna. Da, peste seară s-a schimbat totul.

Drumarii au intervenit toată noaptea pe drumul spre Rânca. 

Strat de zăpadă de 30 cm la Straja

Şi staţiunea Straja, din Hunedoara, arată ca în plină iarnă. Stratul de zăpadă atinge deja 30 de centimetri. Vremea a făcut însă şi câteva probleme.

Pe Valea Jiului, un tren a fost blocat din cauza unui copac căzut pe şine. Pompierii au intervenit şi în alte zone pentru degajarea unor arbori căzuţi pe carosabil sau trotuare. 

Peisaj de iarnă şi la Voineasa

Un peisaj de iarnă autentică este şi la Voineasa, în Vâlcea. Şi aici este un strat nou de zăpadă, iar drumarii intervin încă de azi noapte pe şosele. Acoperit de zăpadă este şi Transfăgărășanul. La cota 2.000, stratul de omăt măsoară 78 de centimetri şi este risc de avalanşă 3 din 5.

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor să nu se aventureze în zonă. De dimineaţă a început să ningă şi la Cavnic, în Maramureş. Între timp, la staţia Iezer din Munţii Rodnei, s-a depus deja un strat de zăpadă de 20 de centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » "A albit totul, ca iarna". Zăpadă de aproape un metru la munte, iar ninsorile vor continua și în următoarele zile