Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat alerta de ploi, grindină și vijelii. Cod galben în 23 de județe până miercuri dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteo care anunță ploi puternice și vijelii. Astfel, până miercuri la ora 10.00, este în vigoare un cod galben de vreme severă în 23 de județe.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.09.2020, 12:09

  • Meteorologii au emis cod galben de vreme severă pentru 23 județe.
  • Temperaturile scad și în București: minime de 11-12 grade Celsius.

De astăzi, de la ora 11.00, a intrat în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cu vânt puternic și grindină, în 23 de județe.

Alerta meteo expiră miercuri la ora 10.00 și vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

În Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ și în care, îndeosebi în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină).

Potrivit ANM, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40...60 l/mp.

Miercuri și joi în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate.

Ploi și temperaturi de 11...12 grade Celsius în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o prognoză specială pentru București, meteorologii avertizând că până miercuri dimineață va ploua slab, iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 11 - 12 grade.

De marți ora 11.00 până miercuri la ora 10.00, cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și din nou spre sfârșitul acestuia.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare după-amiaza și seara, când la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 43 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 11...12 grade Celsius.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » ANM a actualizat alerta de ploi, grindină și vijelii. Cod galben în 23 de județe până miercuri dimineață