Antena Meniu Search
x

Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de țară. În câteva ore, va ploua cât pentru întreaga lună

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, mai multe coduri avertizări cod galben și portocaliu, de ploi în toată țara. În Capitală va ploua până sâmbătă dimineața, mai ales în timpul nopților.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.10.2020, 11:40

  • ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu, pentru ploi însemnate, valabile până vineri.
  • Meteorologii spun că în Capitală va ploua până sâmbătă dimineața, mai ales în timpul nopților.

Avertizările cod galben și portocaliu, pentru ploi însemnate, sunt valabile până vineri, cu precădere în jumătatea de est a țării.

Primul cod galben este valabil în intervalul 08 octombrie, ora 11:00 - 09 octombrie, ora 03:00 și vizează ploi însemnate cantitativ. În intervalul menționat, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, local în Moldova, estul și sudul Transilvaniei, precum și în nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Un cod portocaliu are valabilitate în perioada 08 octombrie, ora 11:00 - 09 octombrie, ora 03:00, pentru ploi abundente în județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov.

În Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp.

Un cod galben a fost emis pentru intervalul 09 octombrie, ora 03:00 - 10 octombrie, ora 03:00, de ploi însemnate cantitativ. În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu este valabil în perioada 09 octombrie, ora 03:00 - 09 octombrie, ora 21:00, de ploi abundente în județele Ialomița, Călărași, Constanța, unde va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp.

Ploi și vijelii în București, până sâmbătă dimineața

Meteorologii spun că în Capitală va ploua până sâmbătă dimineața, mai ales în timpul nopților, când cantitățile de precipitații vor depăși 15 – 20 de litri pe metrul pătrat. Vântul va bate cu putere, iar temperaturile maxime vor fi de 21 de grade.

Potrivit meteorologilor, joi vremea va fi închisă și va ploua, fiind posibile descărcări electrice. Ploile vor fi mai intense pe parcursul nopții, când se vor acumula cantități de apă, în general de 15 - 20 de litri pe metrul pătrat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în ultimele ore ale intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de 40 - 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 13 - 15 grade.

Vineri, vremea se va menține închisă, temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45 - 50 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă va fi 21- 22 de grade, iar cea minimă de 13 - 15 grade.

Ploile sunt prognozate până sâmbătă dimineața, la ora 3.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Vremea » Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de țară. În câteva ore, va ploua cât pentru întreaga lună