Antena Meniu Search
x
LIVE

Alertă de ninsori în București. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București, valabilă până miercuri, 13 ianuarie. Specialiștii anunță ninsori, lapoviță și condiții de polei.

De Veronica Micu la 11.01.2021, 08:40
  • Meteorologii anunţă precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării, până miercuri.

Astfel, prognoza specială emisă de ANM pentru București este valabilă în intervalul 11 ianuarie, ora 6:00 - 13 ianuarie, ora 10:00.

Luni, până la ora 14:00, vremea va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va mai depune un strat nou de zăpadă în medie de 3...7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în general, de 8...15 cm.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 35...45 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jur de 1 grad.

În intervalul 11 ianuarie ora, 14:00 - 13 ianuarie ora, 10:00, înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei.

Vântul va sufla slab și moderat (rafale de 30....40 km/h). Vor fi maxime în jur de 1 grad și minime de -2...0 grade.

Cod galben de ninsori în sudul României

Ieri, ANM a emis o avertizare de vreme severă în România.

Meteorologii anunţă precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, şi polei în cea mai mare parte a ţării, până miercuri.

De asemenea, sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali sunt sub cod galben de ninsori, până luni la ora 14:00.

Harta județelor afectate de codurile galben de ninsori

meteoromania.ro

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice şi de 60...70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alertă de ninsori în București. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală