Antena Meniu Search
x

Alertă de ploi, grindină şi vijelii în România. 28 de județe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, pentru 28 de județe. De asemenea, o informare meteo de vreme severă va intra în vigoare vineri și anunță instabilitate atmosferică în centrul țării, apoi și în vest și sud-vest.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.07.2020, 11:15

  • ANM anunță până la sfârșitul acestei săptămâni perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.
  • Vremea în București va fi, până sâmbătă, predominant frumoasă și călduroasă.

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, joi, până la orele 23:00, în vestul, nordul, centrul țării și local în sud și est vor fi ploi torențiale, gindină, descărcări electrice și vijelii.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.

Alerta cod galben vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Bacău, Vrancea și Buzău.

Informare meteo de vreme severă în toată țara

Totodată, potrivit unei informări meteo în vigoare de vineri ora 12:00 până sâmbătă ora 10:00, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp.

ANM anunță până la sfârșitul acestei săptămâni perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

Vreme călduroasă în București

Vremea în București va fi, până sâmbătă, predominant frumoasă și călduroasă în cursul după-amiezilor. Vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Conform prognozei speciale ANM pentru intervalul joi ora 10:30 - sâmbătă ora 10:00, vremea va fi predominant frumoasă și călduroasă în cursul după-amiezilor.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări cel mai probabil joi (23 iulie) în prima parte a zilei și din nou seara, precum și în după-amiaza zilei de sâmbătă (24 iulie) și la începutul nopții de vineri spre sâmbătă (24/25 iulie), când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 31...33 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Alertă de ploi, grindină şi vijelii în România. 28 de județe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore