Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă imediată. Furtuni, ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting cod galben de ploi torenţiale, grindină şi furtuni în mai multe judeţe.

Alertă meteo de vreme severă imediată. Furtuni, ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe - Facebook

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting cod galben de ploi torenţiale, grindină şi furtuni în mai multe judeţe.

Sunt vizate judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Alba şi Suceava. 

Potrivit meteorologilor, în localităţi din aceste zone se vor semnala averse ce vor cumula local 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină de dimensiuni mici.

La această oră, în România este valabilă o informare meteo de disconfort termic și instabilitate atmosferică, cu temperaturi de 36 de grade, dar și ploi, vijelii și grindină.

Disconfort termic, ploi şi furtuni în toată ţara

Disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice ndicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35...36 de grade.      

Îndeosebi după-amiaza și seara, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse temporar accentuată, în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului, potrivit ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă imediată. Furtuni, ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe