Antena Meniu Search
x

Alertă meteo cu efect imediat. Mai multe judeţe lovite acum de ninsori, viscol şi polei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod Galben de vreme severă imediată pentru mai multe judeţe.

Alertă meteo cu efect imediat. Mai multe judeţe lovite acum de ninsori, viscol şi polei - Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod Galben de vreme severă imediată pentru mai multe judeţe.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala fenomene meteo deosebite, cum ar fi ninsori însoţite de vânt puternic, precipitaţii mixte şi polei.

Astfel, până la ora 10.00, în mai multe localităţi din judeţul Bihor va fi ceaţă, fenomen care va reduce vizibilitatea sub 200 m și ocazional sub 50 m. De asemnea, va ninge.

Până la ora 12.00, va continua să şi în judeţul Cluj, acolo unde se va depune strat de zapada de peste 10 cm. Ȋn zona avertizată există strat de zăpadă depus de 10-15 cm.

Cod galben de viscol şi ninsori

Până la ora 12.00, în judeţele Sibiu, şi Mureş se vor semnala ninsori moderate cantitativ care local vor determina depunerea unui strat de zăpadă de 10...20 centimetri.

În Argeş şi Dâmboviţa vor fi ninsori în general moderate cantitativ care local, îndeosebi la altitudini de peste 1200 m, vor determina depunerea unui strat de zăpadă de 10...20 centimetri.

La fel, în Prahova, zona de munte, se vor semnala viscol şi ninsoare însoțită de vânt cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h care determină vizibilitate de sub 100 metri.

De asemenea, tot până la ora 12.00, în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, va continua să ningă şi local se va depune strat de zapada de 10...20 centimetri, potrivit ANM.

În Vrancea, zona joasă, vor fi precipitații mixte, care local vor depune polei.

Avertisment pentru şoferi

La acestă oră ninge în mai multe regiuni din ţara, astfel că şoferii sunt avertizaţi să circule cu prudenţă.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", transmit reprezentanţii CNAIR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Alertă meteo cu efect imediat. Mai multe judeţe lovite acum de ninsori, viscol şi polei