Antena Meniu Search
x

Furtuni, ploi torenţiale şi grindină în jumătate de ţară, până sâmbătă. ANM a emis o nouă alertă de vreme severă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă, pentru mai bine de jumătate de ţară. Alerta este valabilă până sâmbătă, 28 iulie, la ora 21.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme severă, pentru mai bine de jumătate de ţară. Alerta este valabilă până sâmbătă, 28 iulie, la ora 21.00.

Potrivit ANM, în intervalul 26 iulie, ora 23.00 – 28 iulie, ora 21.00, în zonele afectate vor cădea cantităţi importante de apă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Astfel, în Moldova, sudul și estul Transilvaniei, local în Dobrogea și Muntenia, precum și în zonele de munte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit ANM, în intervalul 26 iulie, ora 23.00 – 28 iulie, ora 21.00, în zonele afectate vor cădea cantităţi importante de apă
Pe acelaşi subiect

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul țării, dar pe arii mai restrânse, îndeosebi în timpul după-amiezelor.

Cod galben în jumătate de ţară, până la ora 23:00

De asemenea, jumătate din ţară se află sub avertizare Cod galben de furtuni cu ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice până joi, la ora 23:00.

24 de judeţe sunt vizate de avertizare, din care 15 în totalitate (Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călăraşi şi Constanţa) şi 9 parţial (Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Sibiu).

Sunt prognozate averse ce vor pot avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, însoţite de intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie în regiunile estice şi sud-estice, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor şi la începutul nopţilor. Precipitaţiile vor înregistra cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Furtuni, ploi torenţiale şi grindină în jumătate de ţară, până sâmbătă. ANM a emis o nouă alertă de vreme severă