Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de furtuni în România. ANM a emis și două avertizări Cod galben care intră în vigoare în scurt timp

Meteorologii au emis, marți, trei avertizări Cod galben, respectiv Cod portocaliu de furtuni pentru mai multe zone din țară. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.08.2020, 10:38

  • În zonele menționate vor apărea furtuni, descărcări electrice și grindină.
  • În vestul țării, din această seară și până maine la amiază va fi în vigoare un cod portocaliu de vreme rea.

Potrivit ANM, în intervalul 18 august, ora 12:00 – 18 august, ora 18:00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Cod galben de furtuni

Spre seară și până mâine la amiază, în zonele din vestul țării va fi în vigoare un cod portocaliu de furtuni, cu instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul de valabilitate: 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Cod portocaliu de furtuni

Tot până mâine la amiază în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de furtuni în România. ANM a emis și două avertizări Cod galben care intră în vigoare în scurt timp