Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Crăciun cu două anotimpuri! Viscolul a răsturnat maşini. Veşti proaste despre vremea de Revelion

Românii au petrecut prima zi de Crăciun între două anotimpuri. La munte şi în Moldova, viscolul a blocat drumuri şi a răsturnat maşini. S-au resimţit până la minus 30 de grade, iar nămeţii au îngropat staţiunile.

de Redactia Observator

la 25.12.2018 , 20:20

Românii au petrecut prima zi de Crăciun între două anotimpuri. La munte şi în Moldova, viscolul a blocat drumuri şi a răsturnat maşini. S-au resimţit până la minus 30 de grade, iar nămeţii au îngropat staţiunile.

Între localităţile Siret şi Grăniceşti, zeci de maşini au rămas blocate în viscol. Tirul care a derapat şi a blocat circulaţia abia a putut fi mişcat. 

Zăpada a fost viscolită în toată Moldova. Tot la Suceava, un microbuz plin cu 17 oameni s-a răsturnat pe câmp. Pasagerii mergeau acasă, să petreacă sărbătorile cu familia. Au fost preluaţi de alte maşini.

Vezi și

Pentru unii turişti, şi noaptea de Ajun a fost ruinată. În Maramureş, 10 autoturisme în care se aflau aproximativ 30 de persoane au fost deblocate după câteva ore. La munte, vântul a bătut chiar şi cu 150 de kilometri pe oră. 

Drumarilor le-a luat mai bine de trei ore să-şi croiască drum prin zăpadă şi să ajungă la cele 10 maşini blocate. Din cauza vântului extrem de puternic, toate aceste troiene de zăpadă de pe câmpul din apropiere erau readuse pe şosea în doar câteva minute.

A fost ziua în care vremea a împărţit România între două anotimpuri. 

În zonele înalte de munte, din cauza viscolului, s-au resimţit temperaturi de minus 25, chiar minus 30 de grade. În timp ce, în zonele joase din Dobrogea şi Muntenia, românii au petrecut Crăciunul la 5, 6 grade Celsius.

În Constanţa, turiştii şi localnicii au umplut faleza din faţa Cazinoului, ca într-o zi de primăvară. 

Meteorologii anunţă că vremea va rămâne la fel şi în zilele următoare. 

DINU MĂRĂŞOIU, ANM: Mâine, 26 decembrie, temperaturi maxime între minus 3 şi 6 grade şi minimile, în noaptea de 26 spre 27 decembrie, chiar mai ridicate decât în noaptea care urmează acum, şi anume între minus 4 şi 2 grade.

În schimb, Revelionul şi primele zile din an ar putea veni cu un nou val de ger, care va cuprinde aproape toată ţara. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Crăciun cu două anotimpuri! Viscolul a răsturnat maşini. Veşti proaste despre vremea de Revelion