Antena Meniu Search
x

Video Fenomenul meteo neobișnuit care a răsturnat temperaturile în România, azi dimineaţă. A fost de cinci ori mai cald la Bâlea Lac decât în Bucureşti

Vremea ne-a făcut o surpriză în această dimineaţă. Am avut parte de fenomenul meteo cunoscut sub numele de inversiune termică. Iar asta a făcut ca la Lacul Bâlea să fie de... cinci ori mai cald decât la Bucureşti. Pe scurt, în zonele de munte temperaturile au ajuns să fie mai ridicate decât la câmpie. Acum, la Sinaia, la cota 1500, avem deja temperaturi cu plus.

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 13:25

Vezi și

La munte, în Brașov, temperatura este de zero grade Celsius, este mai cald. Vremea este foarte bună, mai ales pentru sporturile de iarnă.

Aceeași temperatură este și în zona superioară a masivului Postăvaru.

Inversiune termică în mai multe zone din România. Mai cald la munte decât în București

În această dimineață, meteorologii au stabilit ca a fost vorba, în mai multe regiuni din țară, de acest fenomen de inversiune termică. Concret, la ora 10.00, în această dimineață, temperatura era de minus 10 grade Celsius, la București erau minus 8 grade Celsius, la Medgidia minus 6 grade Celsius, în timp ce la Sinaia, la cota 1500, temperatura era de 6 grade Celsius, la Păltiniș zero grade Celsius, iar la Bâlea Lac, în masivul Făgăraș, temperatura era de minus 2 grade Celsius. 

Pe acelaşi subiect

De dimineaţă şi astăzi, România alături de Bulgaria şi Grecia reprezintă polul frigului din Europa. În România este mai frig ca în Laponia.

Vremea 24 ianuarie în România 

La noapte, în Bucureşti, vremea va rămâne rece astăzi, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad în condiţiile unui cer temporar noros, iar la noapte temperatura minimã va coborî spre -8...-6 grade şi nu este exclus ca spre sfârşitul nopţii să se formeze ceaţă.

Mâine, temperatura va mai creşte uşor, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar spre dimineaţă temperatura va coborî până la -1 grad şi vor fi condiţii de ceaţã. Joi vremea va continua să se încălzească, iar temperatura maximă va ajunge până la 9 grade, însă vântul va avea intensificări. La munte, astăzi valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată, cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla cu putere pe creste, în special cele ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor atinge 80 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Fenomenul meteo neobișnuit care a răsturnat temperaturile în România, azi dimineaţă. A fost de cinci ori mai cald la Bâlea Lac decât în Bucureşti