Antena Meniu Search
x

Video Fenomenul meteo neobișnuit care a pus miercuri stăpânire pe România. Oamenii, luați prin surprindere

România a trecut astăzi printr-un fenomen neobişnuit: inversiunea termică. Practic, la munte a fost mai cald decât la câmpie. Şi locuitorii Capitalei au fost martorii unui spectacol rar: nordul oraşului s-a bucurat de zăpadă din această iarnă, în timp ce în sud nu a căzut niciun fulg de nea. Până la Crăciun vremea se tot încălzeşte, în weekend temperaturile ajung din nou la 15 grade. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.12.2022, 19:27

Vezi și

În nordul Capitalei a nins ca-n poveşti. Fulgii mari au acoperit străzile şi casele cu un strat subţire de zăpadă. În zona Piaţa Presei, Arcul de Triumf, 1 Mai şi Domenii abia se vedea la câţiva metri în faţă prin perdeaua de zăpadă. Pentru locuitorii din alte cartiere a fost o surpriză să descopere brusc că iarna s-a instalat la ei în oraş.

Dacă pietonii s-au bucurat, şoferii şi n-au fost la fel de încântaţi pentru că pe jos s-a aşternut un strat de polei. 

Aerul a venit dinspre munte şi a ajuns doar în cartierele din Nord Vestul Capitalei. În sud a fost frig şi cenuşiu ca în ultimele zile. Meteorologii spun că ninsoarea a fost una atipică: din ceaţă şi nori joşi. Astăzi, România a fost lovită şi de un fenomen neobişnuit: inversiunea termică. Adică, odată cu altitudinea a crescut şi temperatura. 

La munte şi la deal cerul a fost senin, iar asta a făcut ca în zonele mai înalte temeperatura să crească rapid. Asta înseamnă că inclusiv în depresiuni temperaturile au fost mai ridicate decât la Bucureşti. În timp ce în Bucureşti temperaturile au scăzut sub limita îngheţului, pe crestele munţilor a strălucit soarele.

Pe acelaşi subiect

Vremea se va încălzi anormal de mult, spun meteorologii

La cota 1.700, miercuri, 21 decembrie 2022, în jurul prânzului, undev a la 4-5 grade, soare şi frumos. Fenomenul inversiunii termice va putea fi observat şi în zilele următoare. În zonele de deal, temperaturile vor trece de 10 grade Celsius.

"Vremea se va încălzi anormal de mult în toată ţara până la finalul săptămânii, dar la câmpie ceaţa şi norii joşi vor face ca temperaturile să crească mai greu. Weekendul Crăciunului va fi mai cald cu 5-6 grade Celsius grade faţă de cel normal", a transmis Simona Căpşună, meteorolog Observator.

Gerul continuă să facă victime. Un om al străzii de 54 de ani a fost găsit îngheţat în Piaţa Centrală din Târgu Jiu. Opt români au murit de frig în acestă iarnă, unii chiar în propriile case. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Fenomenul meteo neobișnuit care a pus miercuri stăpânire pe România. Oamenii, luați prin surprindere