Antena Meniu Search
x

Video Furtuna a făcut prăpad în aproape toată ţara. La Craiova, acoperişul unui bloc a distrus mai multe maşini. În Galaţi, oamenii au fugit din calea viiturilor

După ce am avut parte de un Paşte cu temperaturi de vară, vremea rea s-a întors. Noaptea trecută, acoperişul unui bloc din Craiova a fost smuls de vânt şi aruncat în parcarea din faţa imobilului. Iar în Timiş şi Galaţi oamenii au fost nevoiţi să fugă din calea grindinei şi a viiturilor cauzate de ploile torenţiale. Vestea bună este că până pe 1 Mai temperaturile cresc din nou, iar ploile încetează.

de Redactia Observator

la 28.04.2022, 08:13

Vezi și

O vijelie iscată la miezul nopţii, în Craiova, a smuls acoperişul unui bloc de pe Bulevardul Oltenia. Structura de lemn şi tablă s-a prăbuşit în parcarea din faţa imobilului şi pe stradă. Peste zece maşini au fost avariate. Nu au fost raportate victime. Pompierii au intervenit de urgenţă pentru a degaja zona. Treziţi din somn şi udaţi de ploaie, unii locatari şi-au scos maşinile de sub dărâmâturi şi le-au dus la adăpost. Alţii au constatat că autoturismul e prea avariat ca să mai poată fi condus.

Vremea rea a început să-şi facă simţită prezenţa încă de ieri dimineaţă. În Timiş, a venit o furtună însoţită de grindină. Un drum din judeţ a fost acoperit de un strat alb, ca de zăpadă. Aceeaşi situaţie a fost şi în localitatea Sânandrei, unde, ploile torenţiale au fost urmate de căderi de piatră. Grindina a lovit cu putere şi în celălat capăt al ţării. S-a întâmplat în Galaţi, la Gohor, unde oamenii au fost nevoiţi să fugă rapid la adăpost când a început fenomenul extrem. După grindină a venit viitura. Şoferii aflaţi în trafic s-au refugiat în zone mai înalte în timp ce străzile s-au transformat în pârâuri.

Vestea bună este că vremea se va îndrepta în weekend

În capitala judeţului, în schimb, ploile nu s-au lăsat cu inundaţii, ci cu un superb curcubeu. Oamenii s-au întrecut să îl filmeze sau să îl fotografieze. A fost o seară interesantă şi pentru fotografii din Târgovişte. Aici, o furtună cu fulgere a transformat noaptea în zi. Meteorologii spun că ţara va fi traversată de vijelii şi în cursul zilei de astăzi. "Ploile vor aduce cantităţi importante de apă, motiv pentru care riscul de inundaţii va fi ridicat în special în zonele de deal şi de munte. În egală măsură, temperaturile ridicate vor favoriza vijelii puternice şi căderi de grindină", a declarat Simona Căpşună - meteorolog Observator.

Vestea bună este că vremea se va îndrepta în weekend. Ploile vor dispărea treptat începând cu această seară, iar temperaturile vor fi plăcute în toată ţara. Chiar şi aşa, dacă mergeţi la munte de 1 Mai, nu uitaţi să puneţi în bagaj şi o umbrelă. Şi cei care vor merge la mare pot sta liniştiţi. Va fi soare, dar, din păcate, acesta nu va avea puterea să încălzească prea mult valurile. Zona de litoral este ferită de ploi, se anunţă un sfârşit de săptămână cu vreme bună: 16-17 grade Celsius. Apa mării: 11-12 grade Celsius. Prin urmare, doar cei foarte curajoşi vor putea face tradiţionala baie de 1 Mai. Iar cum noaptea temperaturile în aer coboară până la 8 grade, cine vrea să aştepte răsăritul pe plajă, de întâi mai, ar face bine să aibă şi o haină groasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Furtuna a făcut prăpad în aproape toată ţara. La Craiova, acoperişul unui bloc a distrus mai multe maşini. În Galaţi, oamenii au fugit din calea viiturilor