Antena Meniu Search
x

Video "Ia uite, bă, rupsă copacul! Vijelie, vijelie!" Râmnicu Vâlcea, paralizat după un cod roşu: zeci de copaci smulşi şi maşini distruse

Nicio zi fără o furtună de cod roşu. În luna lui Cuptor, vijeliile paralizează oraş după oraş. Azi, la Vâlcea, o ploaie torenţială a făcut prăpăd. Zeci de copaci au fost seceraţi, acoperişurile smulse, iar maşinile distruse.

de Alexandra Bucuroiu

la 04.07.2022, 19:40

Vezi și

Furtuna de cod roşu din Râmnicu Vâlcea a ţinut mai puţin de jumătate de oră. Timp suficient să se instaleze haosul în oraş. A plouat atât de mult, încât pe străzile din centru curg râuri. Maşinile abia înaintează prin şuvoaiele care le trec dicolo de prag. Codul roşu a inundat centrul oraşului, iar zeci de copaci au fost doborâţi de vânt. Meterorolii spun că au căpzut peste 50 de litri pe metru pătrat, prea mult pentru sistemul de canalizare din oraş. "Ia uite, bă, rupsă copacul! Vijelie, vijelie!", spune un om care a filmat imediat după furtună.

Vântul a suflat cu o forţă uriaşă, iar acoperişurile au fost smulse pur şi simplu de pe blocuri, de parcă ar fi fost din carton. Au căzut în stradă de la zeci de metri înălţime şi doar norocul i-a salvat pe câţiva oameni. De-a lungul trotuarelor, copacii au fost seceraţi de vijelie. Canalizările au cedat, iar câţiva muncitori s-au chinuit în zadar să le desfunde cu ce au avut la îndemână, inclusiv cu o coadă de mătură. Imediat după ce furtuna s-a domolit, oamenii au ieşit din case şi au numărat pagubele. Cinci judeţe din vestul ţării sunt sub cod portocaliu şi  mutle altele sub cod galben de caniculă până mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » "Ia uite, bă, rupsă copacul! Vijelie, vijelie!" Râmnicu Vâlcea, paralizat după un cod roşu: zeci de copaci smulşi şi maşini distruse