Antena Meniu Search
x

Iarna a venit cu un fenomen mai puţin obişnuit, inversiunea termică. La câmpie a fost mult mai frig decât la munte

Un fenomen meteorologic neobişnuit a inversat temperaturile din România! A fost mai cald cu peste 10 grade în vârf de munte decât în sudul ţării.

Vezi și

Un fenomen meteorologic neobişnuit a inversat temperaturile din România! A fost mai cald cu peste 10 grade în vârf de munte decât în sudul ţării. Inversiunea termică, aşa cum o numesc specialiştii, e provocată de un val de aer cald, care se suprapune peste aerul rece blocat deasupra ţării. 

La munte, la peste o mie trei sute de metri altitudine, termometrele au fost generoase pentru primii schiori ai sezonului.

Fenomenul este denumit de meteorologi inversiune termică. Apare atunci când o masă de aer rece rămâne pe loc mai mult timp, aşa cum s-a întâmplat deasupra sudului României.

Cum pe deasupra aerului rece şi-a făcut apariţia un val de aer cald, temperaturile au rămas negative în zonele joase, dar au crescut la altitudini mari. De aici şi diferenţele înregistrate astăzi, de până la 10 grade. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Excepţie a făcut Constanţa. La malul mării temperatura a atins 5 grade. În schimb, a fost cod galben de ceaţă de dimineaţă. Nimic n-a stat totuşi în calea amatorilor de senzaţii tari. Un turist din Tunisia s-a bucurat minute în şir de o baie în marea rece.

Vremea va continua să ne suprindă şi zilele următoare. Finalul săptămânii va prinde România cu doar câteva grade în termometre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Iarna a venit cu un fenomen mai puţin obişnuit, inversiunea termică. La câmpie a fost mult mai frig decât la munte