Antena Meniu Search
x

Video Încălzirea globală produce anomalii termice: În Siberia sunt 30 de grade Celsius

Şi în timp ce în România sunt ploi torenţiale, iar temperaturile nu depăşesc 20, 20 şi ceva de grade celsius, să ştiţi că în Siberia sunt nu mai puțin de 30 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 21.05.2021, 17:17

Vezi și

Atenţie, vorbim despre o zonă de pe Cercul Arctic. Anomalia termică şi încălzirea globală se resimt şi în alte locuri din lume. În Rusia nordică, spre exemplu, au fost mai multe zile de caniculă, în timp ce în zonele mediteraneene s-au înregistrat temperaturi cu mult sub valorile normale.

Temperaturi de peste 30 grade Celsius la umbră, în România, duminică

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 mai - 21 iunie 2021. Potrivit specialiştilor, de sâmbătă, o masă de aer tropical va aduce temperaturi de vară în toată ţara.

"Duminică vom avea temperaturi maxime de peste 30 grade Celsius la umbră​. Și pe parcursul săptămânii viitoare vorm avea parte de o atmosferă de vară, însă nu vor lipsi nici ploile. Aversele vor fi destul de zgomotoase cu vijelii, grindină, tunete și fulgere", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Astfel, prognoza pe 4 săptămâni realizată de ANM arată că temperaturile se vor situa în general peste cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte. În rest, valorile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Încălzirea globală produce anomalii termice: În Siberia sunt 30 de grade Celsius