Antena Meniu Search
x

Informare meteo de ninsori abundente emisă de ANM. Strat nou de zăpadă la munte, ploi în restul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vremea rea va continua în toată țara, și în zilele următoare. Specialiştii au emis mai multe avertizări, între care un cod portocaliu de ninsori abundente pentru zona montană din 14 județe.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.03.2021, 10:42

  • Meteorologii au emis miercuri o prognoză specială în București. Vreme închisă și rece până sâmbătă.

Cod galben de ninsori în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10:00 - 18 martie, ora 06:00

În intervalul menționat, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.      

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Potrivit ANM, pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50...60 km/h.

Codul portocaliu viscol și ninsori, actualizat

Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10:00 - 17 martie, ora 23:00.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90...110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Informare meteo de vreme rea până sâmbătă dimineață

Interval de valabilitate: 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00.

Fenomene vizate: precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general, moderate cantitativ;

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

Cod galben de ninsori însemnate la munte

Interval de valabilitate: 18 martie, ora 06:00 - 20 martie, ora 10:00.

Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ în zona montană și strat de zăpadă în creștere semnificativă.

În zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

București: Vreme închisă și rece până sâmbătă

Meteorologii au emis miercuri o prognoză specială pentru București.

Miercuri de la ora 10:00 până joi la ora 8:00, vremea va fi închisă și rece, iar pe parcursul zilei temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă, în medie, de 5...7 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2...3 grade. Începând de joi dimineață până vineri dimineață, vremea va fi în continuare închisă și rece pentru această dată. Îndeosebi din orele după-amiezii, temporar se vor semnala precipitații la început sub formă de ploaie, iar în cursul nopții mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0...2 grade.

În intervalul vineri ora 8:00 - sâmbătă ora 10:00, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări, iar în cursul zilei vor mai fi posibile precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă de -2...0 grade. La sfârşitul nopţii vor fi condiții de ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Vremea » Informare meteo de ninsori abundente emisă de ANM. Strat nou de zăpadă la munte, ploi în restul ţării