Antena Meniu Search
x

Inundaţiile au făcut ravagii în nordul şi estul ţării. Circulaţia feroviară a fost blocată timp de mai multe ore

A plouat torenţial în nordul şi estul ţării noaptea trecută, dar şi în această dimineaţă. Zeci de localităţi din regiunea Moldovei au fost inundate de apele ieşite din matcă şi de viiturile venite de pe versanţi.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 17:27

Vezi și
  • Aluviunile au blocat mai multe drumuri judeţene.
  • Trei trenuri au fost blocate în gări.

Mai multe drumuri au fost închise circulaţie, iar trei trenuri au fost blocate în gări, după ce calea ferată a fost inundată.

În judeţeul Suceava, ploile torenţiale din ultimele 24 au inundat zeci de gospodării. Oamenii din Gura Humorului s-au trezit, în mijlocul nopţii, cu apa în curţi şi în case.  

Un motiv din cauza caruia de ce le mai multe ori apa ajunge in gospodariile oamenilor este si faptul ca atat santurile cat si canalizarile sunt de celel mai multe ori colmatate.

În ultimele zile, pompierii suceveni au intervenit pentru a scoate apa din cel puţin 40 de gospodării.

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: Marea majoritatea a misiunilor de evacuare a apei a fost pe orasul Gura Humorului. Evacuam apele din curti si din gradini. Apelel au intrat inclusiv in case.

Şi circulaţia feroviară a fost afectată de inundaţii. Trei trenuri au fost blocate în gările din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Frasin, după ce porţiuni din calea ferată au fost acoperite de resturile aduse de ape.

Inundaţii au fost şi în Neamţ şi Vaslui. În comuna Pipirig din Neamţ mai multe locuinţe au fost inundate, iar drumul naţional 15B a fost acoperit de viitură.

De altfel mare parte din estul şi nordul ţării se află în continuare sub cod portocaliu de vreme severă. În acelaşi timp, mai multe râuri din zona de nord a ţării au intrat sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Inundaţiile au făcut ravagii în nordul şi estul ţării. Circulaţia feroviară a fost blocată timp de mai multe ore