Antena Meniu Search
x

Ninge în România. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a atins 39 de centimetri (Video)

Iarna îşi intră în drepturi în România. Astăzi, a intrat în vigoare informarea meteo de ninsori în nord, viscol la munte şi polei în sud şi centru. La această oră, cel mai mare strat de zăpadă este în Sibiu, la Bâlea Lac.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.12.2019, 11:24

Cel mai mare strat de zăpadă este în Sibiu, la Bâlea Lac
Ninge în România. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a atins 39 de centimetri - captura video YouTube

Iarna îşi intră în drepturi în România. Astăzi, a intrat în vigoare informarea meteo de ninsori în nord, viscol la munte şi polei în sud şi centru. La această oră, cel mai mare strat de zăpadă este în Sibiu, la Bâlea Lac.

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, de 39 de centimetri, a fost măsurat, luni dimineaţa, la staţia meteo de la Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş.

Accesul în zona respectivă se poate face doar cu telecabina. Transportul pe cablu de la Bâlea se face doar când condiţiile meteo sunt bune şi nu sunt probleme tehnice, pe o distanţă de 3.700 de metri. Turiştii pot ajunge cu maşina doar până la Bâlea Cascadă.

Live de la Bâlea Lac

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reamintim că circulaţia rutieră este închisă pe Transfăgărăşan, de la kilometrul 104 (Piscu Negru, Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, Sibiu).

A nins ca în povești în Șureanu și Apuseni

Iarnă în toată regula este şi în zonele montane din Alba.

În această dimineață, la Luncile Prigoanei (Munții Sebeșului) era iarnă deplină după ce, cu doar câteva zile în urmă temperaturile de peste zi păreau mai degrabă cele ale unei veri întârziate.

La fel s-a întâmplat și în Poarta Raiului. A nins puternic și pe culmile munților, pe Șureanu, Cârpa și Vârful lui Pătru, semn că sezonul de schi de la Șureanu este aproape.

Vezi LIVE webcam de pe pârtiile de schi

Avertizare de ninsori, polei şi viscol în România

Meteorologii avertizează că începând de astăzi vremea va fi rece, apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar se va semnala și polei și vânt puternic.

Potrivit unei informări meteo transmise duminică, începând de luni de la ora 7.00 până marți la ora 10.00 apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar și depunerile de polei, intensificările vântului și vremea rece.

Aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării.

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45… 55 km/h.

În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Ninge în România. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă a atins 39 de centimetri (Video)