Antena Meniu Search
x

Noi alerte meteo cu efect imediat. Ninsori şi viscol în mai multe judeţe, în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, noi alerte meteo de vreme severă. Este vorba despre mai multe avertizări cod galben de ninsori şi viscol, emise pentru mai multe judeţe, în următoarele ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în urmă cu puţin timp, noi alerte meteo de vreme severă. Este vorba despre mai multe avertizări cod galben de ninsori şi viscol, emise pentru mai multe judeţe, în următoarele ore.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în judeţele Alba, Mureş şi Sibiu este valabilă o avertizare cod galben de intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55-60 km/h. Fenomene asociate: izolat transport de zăpadă.

De asemnea, până la ora 12.00, în localităţi din judeţele Sălaj şi Satu Mare se vor semnala intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor atinge şi depăși local 55...60 km/h.

O atenţionare cod galben de ceaţă şi depunere de chiciură este valabilă tot până la ora 12.00, în judeţul Vrancea. Va fi ceaţă, care va reduce vizibilitatea sub 200 metri.

Cod galben de viscol şi ninsori

La această oră, este valabil un cod galben de viscol şi ninsori, care vizează mai multe județe.

”Este un ciclon venit din Atlantic care afectează mai multe ţări din Europa. La noi mai pierde din intensitate, dar ajunge pe partea asta de vest-nord a ţării”, a declarat meteorologul Mihai Timu.

”Precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h”, se arată în informarea ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Noi alerte meteo cu efect imediat. Ninsori şi viscol în mai multe judeţe, în următoarele ore