Antena Meniu Search
x

Foto Pericol de inundații pe mai multe râuri din vestul țării. A fost emis Cod Portocaliu

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor anunță că este pericol de inundații pe mai multe râuri din Banat. Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Bega și Timiș.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 25.02.2023, 17:05

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație”, au anunțat hidrologii.

hartă hidrologică

Pericol de inundații pe mai multe râuri din vestul țării. A fost emis Cod Portocaliu

INHGA

Codul portocaliu de inundații, valabil de sâmbătă după amiază până duminică la ora 12.00

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bega - bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget - amonte S.H. Balinț și Timiș - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Teregova - amonte S.H. Lugoj, în județele Caraș-Severin și Timiș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Bistra, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Vremea » Pericol de inundații pe mai multe râuri din vestul țării. A fost emis Cod Portocaliu