Prognoză specială pentru Bucureşti. ANM anunţă ninsori şi strat de zăpadă în Capitală

De Veronica Micu.
Publicat: 30.11.2020, 07:28.
Actualizat: 30.11.2020, 07:39

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti. În Capitală va ninge, iar stratul de zăpadă va măsura, izolat, cinci centimetri, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoză specială pentru Bucureşti. ANM anunţă ninsori şi strat de zăpadă în Capitală

Hepta

Vremea va fi închisă și rece în Capitală, începând de luni.

Potrivit unei prognoze speciale emise de meteorologi, în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3 - 5 centimetri și izolat posibil peste 5 centimetri.

Vântul va sufla în general slab, iar temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0 - 1 grad. Avertizarea meteo este valabilă până luni, la ora 20.00.

Cod galben de ninsori în sudul, estul Munteniei și în Dobrogea

Ieri, meteorologii au emis un cod galben de ninsori pentru sudul și estul Munteniei și pentru cea mai mare parte a Dobrogei, care intră în vigoare luni, la ora 5.00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de luni, de la ora 05.00 până luni, la ora 20.00, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15 – 20 de litri pe metrul pătrat.

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40 – 45 km/oră, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei in restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.