Antena Meniu Search
x

Trombă marină spectaculoasă surprinsă în Marea Neagră (video)

O trombă marină spectaculoasă a fost surprinsă în Marea Neagră, în apropiere de ţărm. Imaginile au fost postate pe o reţea de socializare.

Imagini cu o trombă marină în zona Mării Negre, în Rusia
Trombă marină spectaculoasă surprinsă în Marea Neagră - Facebook/Meteoplus

O trombă marină spectaculoasă a fost surprinsă în Marea Neagră, în apropiere de ţărm. Imaginile au fost postate pe o reţea de socializare.

Tromba a fost filmată de pe ţărm joi, 6 septembrie, la Feodosia, în Crimeea, pe coasta nordică a Mării Negre. Imaginile extrem de spectaculoase au atras mii de vizualizări.

Până nu demult, trombele marine erau un fenomen extrem de rar în zona Mării Negre. În acest an însă, mai multe filmări amator au surprins astfel de fenomene atât în Rusia, cât şi în Ucraina.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă este pe apă, nu este tornadă, este trombă marină. După modul de manifestare, trombele şi tornadele fac parte din categoria acelor fenomene cu declanşare rapidă şi extindere locală. Este vorba de un con care se formează sub o coloană noroasă, sub un nor cumulonimbus, care se uneşte efectiv cu apa mării. În cazul în care ajunge pe uscat, poate produce pagube. Aceste fenomene se formează din cauza diferenţei de încălzire. După o perioadă caldă, la sol, apa mării este destul de caldă, iar la înălţime este o masă de aer rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Trombă marină spectaculoasă surprinsă în Marea Neagră (video)