Antena Meniu Search
x

Un nou val de praf saharian deasupra României marţi şi miercuri, anunţă ANM. În ce zone va putea fi observat

O masă de aer cu praf saharian va traversa România marți și în prima parte a zilei de miercuri, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 09:23

Un nou val de praf saharian deasupra României marţi şi miercuri, anunţă ANM. În ce zone va putea fi observat
Un nou val de praf saharian deasupra României marţi şi miercuri, anunţă ANM. În ce zone va putea fi observat - Shutterstock

În perioada 23 aprilie ora 9.00 – 24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei, scrie Mediafax.

„Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua”, a transmis ANM.

În după-amiaza zilei de miercuri masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară, arată meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Un nou val de praf saharian deasupra României marţi şi miercuri, anunţă ANM. În ce zone va putea fi observat