Antena Meniu Search
x

Un val de aer polar va răci vremea începând de marți în România

Toamna din calendar a început să se instaleze în aproape toată ţara. Un val de aer polar care coboară din nordul continentului se îndreaptă spre România. Săptămâna viitoare, temperaturile ar putea să scadă chiar şi cu 20 de grade Celsius în unele regiuni.

de Redactia Observator

la 15.09.2019, 21:27

Vezi și

Toamna din calendar a început să se instaleze în aproape toată ţara. Un val de aer polar care coboară din nordul continentului se îndreaptă spre România. Săptămâna viitoare, temperaturile ar putea să scadă chiar şi cu 20 de grade Celsius în unele regiuni. Turiştii care n-au plecat acasă de pe litoral, au ieşit pe plajă în hanorace.

Pe litoral, temperaturile au scăzut cu şase grade faţă de ziua de sâmbătă. Termometrele nu au arătat mai mult de 22 de grade Celsius.

La munte, toamna şi-a intrat pe deplin în drepturi, iar vremea este extrem de instabilă. În Braşov, termometrele au arătat chiar şi 17 grade de duminică dimineaţă. Turiştii se îmbracă deja în mai multe straturi de haine.

Valul de aer polar răcește vremea de marți

Meteorologii spun că un val de aer polar coboară din nordul continentului. Peste noapte, temperaturile ar putea să scadă brusc chiar şi cu 20 de grade Celsius.

De luni, vremea se va mai încălzi treptat, iar valorile maxime se vor încadra între 20 şi 32 de grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Marţi şi miercuri, aerul rece începe să cuprindă întreaga ţară. Nu e exclus ca la munte, la altitudini de peste 1.900 de metri, să vedem şi primii fulgi de zăpadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Un val de aer polar va răci vremea începând de marți în România