Antena Meniu Search
x

Europa, lovită de două valuri de aer polar în următoarele zile. Când scăpăm de frigul arctic în România (Video)

Europa va fi lovită de două valuri de aer polar în perioada următoare, România fiind din plin afectată de frigul arctic, începând de săptămâna viitoare, anunță specialiștii de la Severe Weather Europe.

Europa va fi lovită de două valuri de aer polar în perioada următoare, România fiind din plin afectată de frigul arctic, începând de săptămâna viitoare, anunță specialiștii de la Severe Weather Europe.

Citește și Prognoza meteo iarna 2018-2019

Potrivit meteorologilor de la Severe Weather Europe, cel puțin două valuri de aer polar vor afecta continentul european în următoarele zile, primul urmând să ajungă în partea de est a Europei, iar al doilea mai spre vest.

Val de aer polar în România începând de marți, 23 octombrie

Pe acelaşi subiect

Primele semne de răcire a vremii se vor face simțite în acest weekend și începutul săptămânii viitoare.

Astfel, potrivit meteorogilor, începând de marți, 23 octombrie, vremea se va răci în cea mai mare parte a estului Europei, inclusiv în România, unde temperaturile vor scădea dramatic, pentru această perioadă a anului.

Val de aer polar in România începand de miercuri, 24 octombrie

După cum se poate vedea din hărțile realizate de specialiștii Severe Weather Europe, masa de aer rece din regiunea arctică va afecta zone din Europa Centrală, peninsula Balcanică și  SE Mării Mediterane.

Val de aer polar in România incepand de miercuri, 23 octombrie

Potrivit prognozei ANM, în aceste zile ne putem aștepta la precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în zona montană înaltă. 

"Vorbim într-adevăr de o schimbare în aspectul vremii, astfel că au apărut precipitațiile în mare parte din țară. Și în același timp de o scădere a valorilor termice, ce a fost resimțită pe parcursul zilei de ieri. Mâine vorbim de vreme în general închisă, în mare parte din țară, de ploi ce vor apărea în jumătatea de vest a țării, izolat pot fi și mai însemnate cantitativ. Temperaturi ușor mai scăzute, chiar și decât astăzi. Temperaturile maxime la amiază vor fi de 13 maxim 14 grade celsius. În nordul Moldovei, în estul Transilvaniei, în dealurile vestice și cel mult 18-19 grade în partea de sud a țării", a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM.

Europa, lovită de al doilea val de aer polar

După ce primul val de aer polar va trece, un al doilea val de frig arctic va lovi partea de vest a Europei începând din weekend-ul 27-28 octombrie.

Pe măsură ce frontul atmosferic din Oceanul Atlantic se deplasează mai departe spre nord în regiunea arctică, acesta va împinge masa de aer rece către Europa Centrală și de Vest, urmând să ajungă în cele din urmă și în Marea Mediterană.

Un front de aer rece va afecta apoi și peninsula iberică și mai departe nordul Africii, anunțându-se ninsori la altitudini mici.

Potrivit imaginilor, temperaturile pot ajunge în unele zone chiar și la minus 12-16 grade.

Video Val de aer polar în România

Specialiștii de la Severe Weather Europe prezintă și o animație cu cele două valuri de aer polar care vor afecta Europa și România până la finalul lunii octombrie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Europa, lovită de două valuri de aer polar în următoarele zile. Când scăpăm de frigul arctic în România (Video)