Antena Meniu Search
x

Val de căldură peste ţările preferate de români pentru vacanţe. Peste 45 de grade Celsius la umbră, în Grecia

Ca urmare a unui transport de aer tropical din nordul Africii, valul de caniculă se va intensifica în acest weekend, dar şi pe parcursul săptămânii viitoare în sudul şi estul Europei. Printre ţările afectate sunt Grecia, sudul Italiei, Bulgaria, Serbia, Croația, Bosnia şi Turcia. În aceste zone mercurul din termometre este posibil să sară de 42...45 grade la umbră, mai ales în Grecia, Turcia şi sudul Italiei. 

de Oscar Stanciu

la 30.07.2021, 12:24

Val de căldură peste ţările preferate de români pentru vacanţe. Peste 45 de grade Celsius la umbră, în Grecia - Observator

În Grecia este valabilă o avertizare cod roşu pentru Thessalia, Ionian Islands, Central Macedonia. Valorile termice vor trece de 40-42 de grade în Grecia de Nord şi se vor apropia sau chiar depăşi 44-45 grade celsius în Grecia Centrală. Turistii care se vor afla acolo trebuie să evite expunerile prelungite la soare. Indicele UV este posibil să atingă valori periculoase pentru corpul uman, peste 9-10 unităţi.  

Vârful de caniculă va fi la începutul săptămânii viitoare

Meteorologii au emis alerte de cod roşu şi pentru Italia, zona de sud (Sardegna, Basilicata, Puglia, Calabria, Sicilia), Serbia, Muntenegru, Croaţia, Macedonia, Bosnia şi Albania.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar valorile resimţite vor trece de 45 grade. O atenţie deosebită este acordată şi incendiilor de vegetație care se pot intensifica în această perioadă.

Vârful de caniculă va fi la începutul săptămânii viitoare, când valul de aer african se va accentua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Val de căldură peste ţările preferate de români pentru vacanţe. Peste 45 de grade Celsius la umbră, în Grecia