Antena Meniu Search
x

Vreme cu temperaturi de primăvară de săptămâna viitoare. Valori termice peste normal atât de Crăciun, cât și de Revelion. Prognoza meteo pentru 18 decembrie -15 ianuarie

Administraţia Naţională de meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din calendar. 

de Redactia Observator

la 15.12.2023, 08:50

"Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării. Astfel, valorile termice se vor situa peste normele climatologice pentru această perioadă din an în regiunile din nord-est și est. Cerul va avea înnorări în nord, nord-vest unde pe arii restrânse va ploua slab şi în zonele montane aferente se vor semnala precipitaţii mixte. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief vor fi nori joşi, local ceaţă şi izolat burniţă.  Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări ziua în zona montană înaltă. Conform modelelor de prognoză din acest moment, vremea se va menţine caldă atât în perioada Sărbătorilor de Crăciun cât și de Revelion cu precipitaţii mai ales în nord-vest și în centrul țării", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 18 - 25 decembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 25 decembrie - 1 ianuarie

Pe acelaşi subiect

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vreme cu temperaturi de primăvară de săptămâna viitoare. Valori termice peste normal atât de Crăciun, cât și de Revelion. Prognoza meteo pentru 18 decembrie -15 ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie

Sursă foto: Administraţia Naţională de Meteorologie

Prognoza meteo 1 - 8 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 8 - 15 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vreme cu temperaturi de primăvară de săptămâna viitoare. Valori termice peste normal atât de Crăciun, cât și de Revelion. Prognoza meteo pentru 18 decembrie -15 ianuarie