Antena Meniu Search
x

Vreme de toamnă în luna iulie. La munte a nins în unele zone

Suntem în luna lui Cuptor, dar numai în calendar! În toată ţara s-au înregistrat temperaturi de toamnă, cu peste zece grade mai mici, decât cele normale pentru această perioadă.

de Redactia Observator

la 11.07.2019, 19:18

Vezi și

Suntem în luna lui Cuptor, dar numai în calendar! În toată ţara s-au înregistrat temperaturi de toamnă, cu peste zece grade mai mici, decât cele normale pentru această perioadă. În vârf de munte, chiar a nins la staţia meteorologică Vârfu Omu temperatura minimă a coborât până la pragul îngheţului.

La Miercurea Ciuc, dimineaţă au fost 4.8 grade. Oamenii au făcut focul în case sau au dat drumul la centralele de apartament. Chiar dacă sunt obişnuiţi în general cu temperaturi mai scăzute faţă de restul ţării, ei spun că în această perioadă era mult mai cald. Aşa că au fost nevoiţi să se îmbrace ca pentru o toamnă răcoroasă. 

Şi în Moldova, oamenii au lăsat dimineaţă tricourile cu mânecă scurtă în dulap. Au fost 12 grade, aşa că cine a ieşit dimineaţă s-a îmbrăcat mai gros. 

Nu a plouat dar e mult mai frig decât era de obicei în luna iulie. 

Meteorologii spun că temperaturile vor fi până la sfârşitul săptămânii cu 10 grade mai mici decât cele normale, inclusiv la malul mării. În mai puţin de două zile temperatura apei, a ajuns sub 20 de grade. Cercetătorii spun că este vorba despre o răcire provocată de vântul puternic care a bătut dinspre larg către coastă şi a adus în apropierea plajelor apa din adâncuri.

Nici la sfârşit de săptămână nu va fi soare. Va ploua, inclusiv pe litoral. Iar ciclonul mediteranean, care a adus furtuni cu grindină în Italia şi cod roşu de vreme rea în multe zone turistice din Grecia, ar putea ajunge săptămâna viitoare şi în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vreme de toamnă în luna iulie. La munte a nins în unele zone