Antena Meniu Search
x

Vremea 1 ianuarie. Prognoza meteo anunță venirea ninsorilor la început de an

Vremea pe 1 ianuarie 2019 este rece, cu temperaturi în media perioadei. Prognoza meteo anunță însă venirea ninsorilor în nord-vest în cursul serii. Precipitațiile se vor extinde zilele următoare, când se va răci și mai mult. În București, în prima zi din an, vor fi 2 grade.

Vremea pe 1 ianuarie 2019 este rece, cu temperaturi în media perioadei. Prognoza meteo anunță însă venirea ninsorilor în nord-vest în cursul serii. Precipitațiile se vor extinde zilele următoare, când se va răci și mai mult. În București, în prima zi din an, vor fi 2 grade.

Noaptea de luni spre marți: Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, însă numai izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, trecătoare (fulguieli în sudul Transilvaniei, lapoviţă în nordul Moldovei sau ploaie în Banat şi pe litoral). Vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime, în marea lor majoritate mai ridicate decât ar fi normal la această dată, se vor încadra între -8 grade în estul Transilvaniei şi 0...1 grad în Dealurile Banatului, pe litoral şi în Lunca Dunării.

Vremea 1 ianuarie 2019 în țară

Marți, în prima zi a noului an, valorile termice se vor situa în general în jurul celor caracteristice perioadei. Prognoza meteo estimează maxime ce se vor încadra între -1 şi 5 grade şi minime între -8 şi 2 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, dar se va semnala local ceaţă, în special în Câmpia Română şi în Lunca Dunării, unde poate persista spre orele amiezii. Începând cu orele serii, în jumătatea de nord-vest a ţării nebulozitatea se va accentua, iar precipitaţiile -predominant ninsori- vor fi în extindere şi în intensificare. În Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei, precum şi în zona montană aferentă local ninsorile vor fi însemnate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent. Vântul se va intensifica la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 80 km/h şi va fi viscol şi va avea intensificări locale, temporare, dar la cote mai reduse, şi în restul teritoriului, în special în nord-vest. Presiunea atmosferica va scădea accentuat.

Pe acelaşi subiect
Harta transmisă de ANM cu vremea pe 1 ianuarie

Miercuri ninge în jumătate de țară

Conform ANM, în vestul, nordul şi centrul ţării înnorările vor persista miercuri. În prima parte a zilei va ninge moderat cantitativ la munte, în nord-vest şi în centru, apoi precipitaţiile vor deveni slabe şi vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie, în special în Banat şi în Crişana. În sud şi în sud-est cerul va fi parţial noros, iar izolat poate apărea ceaţă. Vântul va avea intensificări la munte, cu precădere la altitudini mari unde va viscoli sau va spulbera zăpada, dar local şi temporar şi în celelalte zone, la cote mai reduse. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele obişnuite ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 0 şi 8 grade şi minime între -6 şi 0 grade.

Joi va fi ger

Vremea se va răci joi şi va deveni rece noaptea, geroasă local în nordul, centrul şi nord-vestul ţării şi cu totul izolat în rest. Cerul va avea înnorări şi local vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, ziua mai ales în regiunile intracarpatice, iar noaptea îndeosebi în sud-est. La munte va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea, iar noaptea şi în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -13 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi cele mai ridicate pe litoral.

Prognoza meteo în București pe 1 ianuarie

În Capitală, joi, cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad. La începutul zilei, în special în zona preorăşenească, vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea accentuat.

Cum va fi marți la munte

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor caracteristice perioadei. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Începând cu orele serii, îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în nordul celor Orientali, nebulozitatea se va accentua, iar precipitaţiile -predominant ninsori- vor fi în extindere şi în intensificare. În zona Munţilor Apuseni şi în masivele nordice ale Carpaţilor Orientali, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent. Vântul se va intensifica mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 80 km/h şi va fi viscol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 1 ianuarie. Prognoza meteo anunță venirea ninsorilor la început de an