Antena Meniu Search
x

Vremea 10 ianuarie. Ninsori, lapoviţă şi ger în următoarele două zile

Vremea pe 10 ianuarie este foarte rece şi va ninge sau va fi lapoviţă în multe regiuni ale ţării. Prognoza meteo anunţă precipitaţii timp de două zile, iar temperaturile sunt în scădere, încât vineri vor fi minime de minus 17 grade. În Bucureşti, joi, va fi maximum 1 grad ziua.

Vremea pe 10 ianuarie este foarte rece şi va ninge sau va fi lapoviţă în multe regiuni ale ţării. Prognoza meteo anunţă precipitaţii timp de două zile, iar temperaturile sunt în scădere, încât vineri vor fi minime de minus 17 grade. În Bucureşti, joi, va fi maximum 1 grad ziua.

Noaptea de miercuri spre joi: Vremea va fi în general închisă, iar aria precipitaţiilor se va extinde dinspre regiunile sud-vestice, astfel că se vor semnala şi în sud, centru, est şi numai izolat în rest. Acestea vor fi mixte în Dobrogea, sud-estul şi estul Munteniei şi trecător în extremitatea sudică a Moldovei, determinând apariţia poleiului. În celelalte zone vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa, în general, între -13 şi 3 grade.

Vremea 10 ianuarie în ţară

Joi, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În Dobrogea vor fi mai ales ploi ziua şi lapoviţe sau ninsori în cursul nopţii. În sudul şi estul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza apariţia poleiului. În celelalte regiuni va ninge şi va continua să se depună strat nou de zăpadă, mai consistent în Moldova, însă trecător, în prima parte a intervalului, va fi şi ninsoare umedă sau lapoviţă.

Pe acelaşi subiect

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15...20 l/mp local în est şi sud-est şi izolat în sud. Vântul va avea temporar intensificări în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60...65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova viscolind ninsoarea, dar şi pe litoral. Prognoza meteo estimează temperaturi maxime care se vor încadra între -6 şi 7 grade, iar cele minime între -9...-8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 1...2 grade pe litoral. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.

Harta meteorologilor cu vremea pe 10 ianuarie

Ger şi ninsori slabe vineri

Vineri, vremea va fi în continuare în general închisă, dar mai rece decât în mod obişnuit la această dată, geroasă noaptea în nord-est şi în depresiuni. În cursul zilei va ninge, în general slab, local în sud, centru şi est şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în nord-vest şi la munte.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu viteze mari pe creste în partea a doua a intervalului, dar local şi în restul teritoriului, mai ales în regiunile extracarpatice, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 şi 3 grade, iar cele minime, între -17 şi -4 grade.

Harta de la ANM vremea pe 11 ianuarie

Ninsorile se restrâng sâmbătă

Sâmbătă se restrâng ninsorile, dar vremea va fi rece, geroasă dimineaţa cu precădere în nord-est şi izolat în centru, iar noaptea în sud-est şi în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice şi la munte, unde local şi temporar va ninge slab, în timp ce, în restul teritoriului, va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord-est, unde doar pe spaţii mici, trecător se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli.

Vântul va avea intensificări la munte cu viteze mai mari pe creste unde va spulbera zăpada şi viscoli ninsoarea, dar temporar şi la cote mult mai reduse, local şi în sudul şi pe arii mai restrânse în nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime între -11 şi -2 grade.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 10 ianuarie

Vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii mai ales seara şi noaptea. Acestea vor fi în general sub formă de ninsoare, însă există probabilitatea ca trecător să se semnaleze şi lapoviţă sau ploaie ceea ce va determina apariţia poleiului. În dimineaţa zilei de vineri grosimea stratului de zăpadă se va situa în jur de 12...16 cm, izolat mai mare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.

Cum va fi joi la munte

Vremea va fi în general închisă şi temporar va ninge pe arii extinse. Ninsorile vor fi mai frecvente şi în general mai intense pe parcursul nopţii în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde local se vor acumula 10...15 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă mai consistent. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60...65 km/h, pe creste unde va viscoli ninsoarea şi spulbera zăpada. Regimul termic nu va avea variaţii semnificative.

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Vremea 10 ianuarie. Ninsori, lapoviţă şi ger în următoarele două zile