Antena Meniu Search
x

Vremea pe 12 februarie. Meteorologii anunţă cod galben de ploi şi ninsori

Vremea pe 12 februarie se răceşte şi se întorc ploile şi ninsorile. Prognoza meteo anunţă un cod galben de precipitaţii în mai multe zone ale ţării. În Bucureşti, marţi vor fi 5 grade maximum în timpul zilei.

de Redactia Observator

la 11.02.2019, 13:56

Vremea pe 12 februarie se răceşte şi se întorc ploile şi ninsorile. Prognoza meteo anunţă un cod galben de precipitaţii în mai multe zone ale ţării. În Bucureşti, marţi vor fi 5 grade maximum în timpul zilei.

Noaptea de luni spre marţi: Cerul va fi mai mult acoperit. Pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii, în general moderate cantitativ (se vor cumula 10...15 l/mp), mai ales în regiunile sud-vestice şi centrale. Acestea vor fi mixte, local în Banat şi Crişana, ploi şi trecător lapoviţă în Oltenia, Muntenia şi jumătatea de sud a Moldovei şi ploaie spre dimineaţă în Dobrogea. În Transilvania, Maramureş şi jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă şi apoi ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. La munte vor predomina ninsorile şi local se va depune strat mai consistent de zăpadă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

Vremea 12 februarie în ţară

Marţi, în România, vremea se răceşte considerabil faţă de luni, iar temperaturile coboară astfel la media normală a perioadei. În timpul zilei, maximele vor fi de 0 - 8 grade Celsius, iar noaptea vor coborî la minime minus 9 şi 2 grade. Sunt estimate precipitaţii extinse în centrul, sudul şi estul ţării, dar mai ales în Carpaţii Meridionali, unde cantităţile de apă vor fi de 10 - 15 litri/metrul pătrat. 

Pe acelaşi subiect

Ninsori sunt anunţate în Transilvania, jumătatea nordică a Moldovei, local în Maramureş, dar şi în zona de munte, unde stratul de zăpadă va fi şi mai consistent. În schimb, pe spaţii mici, în cursul dimineţii, va fi lapoviţă şi ninspare în Banat şi Crişana. Plouă temporar şi în zona Dobrogei. În Oltenia şi Muntenia, însă, ploile se vor transforma seara ănninsoare.

Vântul va sufla cu intensificări în cele mai multe regiuni, mai ales în vestul şi sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, unde va avea viteze de 60 - 70 de kilometri pe oră. La munte, la peste 1500 de metri altitudine, vor fi rafale de 80 - 90 de kilometri pe oră şi va viscoli zăpada. Presiunea atmosferică va creşte accentuat.

Harta meteorologilor români cu vremea pe 12 februarie

Miercuri se restrâng precipitaţiile

Prognoza meteo pentru 13 februarie arată că vremea va continua să se răcească uşor, urmând a se înregistra valori diurne în general în jurul mediilor climatologice specifice datei şi nocturne sub acestea în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse precipitaţii slabe, predominant ninsori la începutul zilei în sud, iar noaptea mai ales în nord. La munte, trecător, va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în zona montană, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, unde temporar zăpada va fi spulberată, iar la cote mai reduse, pe parcursul zilei local şi în vestul, estul şi sud-estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 şi -3 grade.

Joi, vremea se stabilizează

Conform estimărilor ANM, vremea va fi normală joi din punct de vedere termic. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 1 grad. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul, centrul şi estul teritoriului, unde local vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar la munte, temporar va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar şi în Dobrogea.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 12 februarie

Vremea va fi închisă luni şi se va răci în Capitală. Ziua, temporar va ploua, iar în cursul nopţii, treptat ploaia se va transforma în ninsoare şi este posibil să se depună strat de zăpadă de până la 2...5 cm. Vântul va sufla moderat în cursul zilei, cu rafale de până la 35...40 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1...0 grade. Presiunea atmosferică va creşte accentuat.

Cum va fi marţi la munte

Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros va ninge pe arii extinse, mai abundent în zona Carpaţilor Meridionali, şi se va depune un strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări, (în general între 60 şi 70 km/h), iar la peste 1500 m, rafalele vor depăşi 80...90 km/h şi va fi viscol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 12 februarie. Meteorologii anunţă cod galben de ploi şi ninsori