Antena Meniu Search
x

Vremea 12 iulie - 9 august 2021. Prognoza meteo la mare și la munte, în următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 iulie - 9 august 2021. Potrivit specialiștilor, săptămâna viitoare, temperaturile vor continua să crească în termometre, în toată ţara. Vor fi maxime de 37 grade Celsius, spun meteorologii.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.07.2021, 10:23

Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi în creștere în aproape toată țara. Totuși, ploile nu dispar și este posibil să apară în special în regiunile vestice și montane.

"În regiunile vestice şi sudice disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil şi cu precãdere dupã-amiaza şi seara vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în vest, nord-vest, est, sud-est, la munte şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Aversele vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cãdea grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 36...37 de grade în Banat, Crișana, vestul Olteniei și sudul Munteniei", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Prognoza meteo 12 – 19 iulie 2021

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și în zonele montane, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

Vremea 19 – 26 iulie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare partea a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 26 iulie - 2 august 2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Potrivit ANM, regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nordice și nord-vestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 2 - 9 august 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în vest, nord-vest și centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoză specială pentru București: indicele temperatură-umezeală atinge pragul critic

Meteorologii au publicat vineri prognoza specială pentru București. Indicele temperatură-umezeală atinge pragul critic în weekend, iar temperaturile ajung la 33 de grade. De vineri dimineață până sâmbătă dimineață vremea va fi frumoasă, dar călduroasă în special în orele după-amiezii. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă de 18 - 19 grade.

Sâmbătă până la ora 23.00, vremea se va menține călduroasă, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 12 iulie - 9 august 2021. Prognoza meteo la mare și la munte, în următoarele patru săptămâni