Vremea

Vremea 13 - 26 mai 2019. Temperaturi de 26 de grade Celsius în următoarele 2 săptămâni

De Redactia Observator. Publicat pe 13.05.2019 la 15:10 Actualizat pe 13.05.2019 la 15:14

Adminitaţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 13 - 26 mai 2019.

Prognoza meteo ANM pe două săptămâni

Vremea 13 - 26 mai 2019. Temperaturi de 26 de grade Celsius în următoarele 2 săptămâni

Arhivă

Adminitaţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 13 - 26 mai 2019.

Astfel, potrivit meteorologilor, în următoarele două săptămâni, vremea se va răci în prima parte a intervalului, urmând ca în partea a doua să crească şi până la 25-26 de grade Celsius.

Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Banat, Moldova şi Oltenia.

Vremea în Banat

Temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 23 de grade în prima zi, până la 18 grade în data de 15 mai. Va urma o încălzire treptată a vremii, astfel încât între 19 şi 21 mai media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 25 de grade. Din data de 22 mai, media maximelor termice va fi de 24 grade iar a celor minime va varia între 9 şi 11 grade, pentru ca apoi să crească în 21 - 22 mai la 13 grade, pentru ca până la sfârşitul intervalului să scadă uşor şi să ajungă la 12 grade în ultima zi. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi importante cantitativ între 14 şi 16 mai, transmite Administraţia Naţională de Meteorogologie.

Prognoza meteo în Crişana

Temperaturile vor fi în scădere în prima parte a perioadei, până pe 15 mai valorile diurne fiind în scădere, de la 23 la 19 grade. Apoi, vremea va intra în încălzire, pentru ca în jurul datei de 20 mai să ajungă chiar şi la 25 de grade. În prima săptămână vor fi înregistrate variaţii, iar media lor se va situa la 9 grade, pentru ca în a doua săptămână să ajungă până la 13 grade. Instabilitatea atmosferică va fi specifică zonei, pe tot parcursul intervalului, înregistrându-se averse mai importante cantitativ între zilele 15-17 mai.

Vremea în Transilvania

Transilvania va înregistra uşoare variaţii de temperatură până pe 19 mai, cu o medie situată între 20 şi 22 de grade. Între 19 şi 21 mai, maximele vor urca până la 23 de grade. Variaţiile temperaturilor minime vor atinge o medie de până la 8-10 grade, iar valorile cele mai ridicate vor fi înregistrate, ca şi în celelalte zone ale ţării, în jurul datei de 21 mai. Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe aproape tot parcursul intervalului, cu cantităţi mai importante de precipitaţii între 15-18 mai.

Prognoza meteo în Maramureş

Până la sfârşitul primei săptămâni nu vor fi înregistrate variaţii semnificative, media fiind de 20-21 de grade, pentru ca în intervalul 18-21 mai temperaturile să crească până la 23-24 de grade. Până la sfârşitul perioadei, tendinţa va fi de uşoasă scădere, până la 22 de grade. Minimele vor oscila între 9-10 grade, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni să crească cu valori între 11-12 grade. Vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai.

Vremea în Moldova

Moldova nu va înregistra variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, media regională situându-se între 22 şi 24 de grade. Minimele vor înregistra o tendinţă de creştere uşoară în prima săptămână, iar variaţiile vor fi nesemnificative, cu o medie regională de 10-12 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în prima săptămână, cantităţi de apă mai însemnate fiind posibile în intervalul 16-19 mai.

Prognoza meteo în Dobrogea

Până pe data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară în Dobrogea, de la medii în jurul a 19 grade, până la 22 de grade. În a doua săptămână, variaţiile de temperatură vor fi nesemnificative, cu o medie regională de 22 de grade. Minimele vor oscila de la valori între 11-12 grade, la cele între 13-14 grade, cu o medie regională la nivelul celor din urmă. În jurul datei de 19 mai sunt posibile precipitaţii mai însemnate.

Vremea în Muntenia

În prima săptămână, media lor va fi între 21-23 de grade, iar spre finalul celor două săptămâni, între 24-26 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima parte a intervalului, când vor fi averse mai însemnate cantitativ între 15-17 mai. Probabilitatea precipitaţiilor va fi mai redusă în a doua săptămână.

Prognoza meteo în Oltenia

Până în data de 17 mai, temperaturile maxime vor avea variații nesemnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 20 de grade. În intervalul 17-19 mai, vremea se va încălzi și se vor înregistra medii ale maximelor până la 25 de grade. În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va avea ușoare variații de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa în jurul a 24 de grade.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în prima săptămână, urmând a se înregistra medii în jurul a 11 grade, iar din data de 20 mai vor crește ușor până la 12...13 grade. În a doua săptămână mediile minimelor vor avea variații ușoare, de la 10 grade la 13 grade.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 17 mai, potrivit meteorologilor ANM.

Vremea la munte

La munte, temperaturile maxime vor fi, în medie, în jurul a 11-13 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua între 13-15 grae. Noaptea, temperaturile vor scădea şi până la 5 grade în prima săptămână, şi între 6-7 grade în cea de a doua. Averse semnificative vor fi înregistrate în intermavul 14-18 mai.

În articolul

Vremea 13 - 26 mai 2019. Temperaturi de 26 de grade Celsius în următoarele 2 săptămâni

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

A murit Kelly Preston, soţia lui John Travolta. Actrița avea 57 de anipe observatornews.ro
Vlăduț a murit răpus de boala care i-a ucis tatăl și de care suferă și mama lui. O familie din Huși, lovită de aceeași maladiepe observatornews.ro
O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noipe a1.ro
🔥🔥🔥 Atenție, conținut nerecomandat cardiacilor! Daniela Crudu şi sora ei, show incendiar la plajă | VIDEOpe a1.ro
Familii disperate la Spitalul de Urgență Craiova: „Ne-aţi băgat mama în sac şi ziceţi că are COVID, nemernicilor!“pe spynews.ro
Caz șocant la malul mării. Cadavrele a doi tineri au fost găsite într-o valiză. Cine sunt victimele și ce vârstă aveaupe spynews.ro
Declaraţie total neaşteptată făcută de Anamaria Prodan după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe Dan Alexa. "E sufletul meu"pe antenasport.ro
Cristian Borcea a confirmat că a câştigat 70 de milioane de euro, în cei peste 4 ani cât a stat la închisoare: "Am făcut banii ăştia"pe antenasport.ro
Neatza cu Răzvan şi Danipe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Mămăliga sau pâinea? Care îngrașă mai mult și ce efecte au în diete. Secretul spus de Mihaela Bilicpe antena3.ro
Mircea Badea: ”Mai psihopat ca mine nu e nimeni!” Ce face zilnic de când a început pandemia de coronaviruspe antena3.ro
5 destinatii de vacanta din Romania unde poti merge cu cortulpe cars.ro
O nouă taxă în România. Ce se întâmplă acum: legea va fi adoptatăpe playtech.ro
Horoscop săptămânal, 13 - 19 iulie. Vărsătorii învață să se bucure de lucrurile măruntepe jurnalul.ro
Ce se întâmplă cu pensiile? Cîțu, anunț importantpe jurnalul.ro