Antena Meniu Search
x

Vremea pe 15 august. Meteorologii anunţă caniculă de Sfânta Maria

Vremea pe 15 august este în cea mai mare parte a ţării foarte călduroasă, dar vor fi semnalate şi ploi în nord. Prognoza meteo pentru ziua de Sfânta Maria anunţă caniculă în mai bine de jumătate din România. În Bucureşti vor fi 33 de grade.

Prognoza meteo pentru miercuri, 15 august
Vremea pe 15 august va fi călduroasă în majoritatea ţării, dar vor fi şi ploi în nordul ţării - Facebook/Meteoplus

Vremea pe 15 august este în cea mai mare parte a ţării foarte călduroasă, dar vor fi semnalate şi ploi în nord. Prognoza meteo pentru ziua de Sfânta Maria anunţă caniculă în mai bine de jumătate din România. În Bucureşti vor fi 33 de grade Celsius.

PROGNOZA METEO ÎN CURSUL DIMINEŢII: Cerul este variabil în vestul şi sud-estul ţării şi mai mult senin în restul teritoriului. Izolat în sudul Banatului şi în Crişana sunt averse şi descărcări electrice.Vântul suflă slab şi moderat. La ora 09, temperatura aerului avea valori cuprinse între 13 grade la Topliţa şi Întorsura Buzăului şi 26 de grade la Sulina, Corugea, Jurilovca şi Sfântu Gheorghe- Deltă.

Vremea 15 august în ţară

În ziua de Sfânta Maria, vremea va fi caniculară în sud, sud-vest, în sudul, estul şi centrul ţării. În aceste zone, indicele temperatură-umezeală, ITU, ajunge la pragul critic de 80 de unităţi.

Pe acelaşi subiect

Vor fi semnalate, de asemenea, şi ploi şi furtuni în zone din vest, centru şi nord. Precipitaţiile vor fi însă de scurtă durată şi se vor înregistra în special după-amiaza. Există posibiltatea formării de vijelii în special în Maramureş şi în nordul Moldovei, în timp ce în Transilvania, Crişana, la deal şi la munte vor fi semnalate doar local. Izolat, astfel de fenomene vor fi prezente şi în Banat.

Prognoza meteo estimează că ploile torenţiale vor veni cu cantităţi însemnate în unele zone, unde vor depăşi 20 – 30 l/mp.

La nivelul României, temperaturile maxime vor fi între 27 – 34 de grade, mai scăzute în vest.

ÎN BUCUREŞTI: Miercuri, vremea va fi călduroasă în Capitală, iar ITU se va apropia de pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Conform ANM, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar presiunea atmosferica este de 754 mmHg.

Informaţii detaliate despre vremea pe 15 august în fiecare regiune a ţării, inclusiv pe litoral, aflaţi din prognoza meteo prezentată în acest video de Viviana Sposub.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Vremea » Vremea pe 15 august. Meteorologii anunţă caniculă de Sfânta Maria