Antena Meniu Search
x

Vremea 18 mai 2021. Vânt și ploi în mare parte a României

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 18 mai 2021. Vremea se încălzește semnificativ, cu temperaturi maxime ce ating 23 de grade Celsius în Banat.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.05.2021, 15:35

prognoza meteo marți 18 mai
Vremea, marți, 18 mai 2021 - Shutterstock

În noaptea de luni spre marți cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în nord-vestul, nordul, centrul țării, la munte și pe alocuri în restul teritoriului. La altitudini de peste 1800 vor fi posibile precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăși local 20..25 l/mp și izolat 30...40 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 70...80 km/h la munte, în special în zona înaltă, în general de 55...65 km/h în Crișana și Transilvania și de 45...55 km/h, local în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

Vremea marți 18 mai

Vremea va fi vântoasă, iar în vestul, nordul și centrul țării și rece pentru această dată. Mai ales pe parcursul zilei, vântul va prezenta intensificări susținute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar local, cu precădere în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70...80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80...100 km/h. În nord-vestul, nordul, nord-estul, centrul teritoriului și în zona de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 35...40 l/mp. Izolat va cădea grindină. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitații mixte. în celelalte regiuni cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorări, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 23 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi vântoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări, mai susținute după-amiaza și seara, când la rafală se vor depăși viteze de 60...65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi vântoasă. Cu precădere pe parcursul zilei, vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80...100 km/h. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 35...40 l/mp. Izolat va cădea grindină. La peste 1800 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Valorile termice vor caracteriza o vreme rece mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.

Vremea pe litoral

Vremea va fi normală termic și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și vor fi averse în general slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare la tare (rafale care vor depăși 50 - 60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 22 de grade, iar cele minime vor fi de 12 ... 13 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 15 ... 17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 18 mai 2021. Vânt și ploi în mare parte a României