Antena Meniu Search
x

Vremea 19 februarie. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei. Prognoza meteo pentru Capitală

În noaptea de joi spre vineri, valorile termice vor fi mai mici decât în intervalul anterior, cu precădere în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor caracteriza o vreme geroasă.

de Monica Palade

la 18.02.2021, 22:20

Vremea 19 februarie. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei. Prognoza meteo pentru Capitală - Getty Images

Temperaturile minime se vor situa între -15 şi 1 grad, mai coborâte până în jurul a -18 grade în nordul Moldovei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, local în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi pe arii restrânse, mixte, în regiunile sudice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est, viteze de 45...55 km/h, dar şi pe crestele montane, cu rafale de 60...70 km/h. Pe areale mici va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Vremea 19 februarie în ţară

Vremea va fi rece în regiunile extracarpatice, precum şi în estul Transilvaniei, chiar geroasă dimineaţa în jumătatea de nord a Moldovei şi în depresiuni. În restul teritoriului valorile termice se vor situa uşor peste cele caracteristice datei.

Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 10 grade în Banat, iar cele minime, în general, între -6 şi 2 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar spre seară şi noaptea aria nebulozităţii şi a precipitaţiilor se va extinde, astfel că acestea se vor semnala în jumãtatea nordică a ţãrii şi izolat în rest.

La munte va ninge, în Moldova, Dobrogea şi Muntenia vor predomina ninsorile, în Banat şi Crişana vor fi mai ales ploi, iar în celelalte zone precipitaţii mixte. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Pe suprafeţe mici, mai ales dimineaţa, se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Presiunea atmosferică va scadea usor, insa tot la valori inalte - de regim baric anticiclonic.

Vremea 19 februarie în Capitală

În noaptea de joi spre vineri, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de 40...50 km/h). Temperatura minimă va fi de -6...-4 grade.

Vineri, 19 februarie, vremea va fi rece, astfel încât temperatura maximă, mai scăzută faţă de ziua precedentă, va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de -5...-3 grade. Cerul va avea înnorări temporare, mai persistente în prima parte a zilei şi noaptea, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse. Vântul va sufla moderat la începutul intervalului, apoi va deveni în general slab. Presiunea atmosferică va scadea foarte putin, astfel rămânând superioară celei normale.

Vremea 19 februarie la munte

Cerul va prezenta înnorări temporare ziua şi va fi mai mult noros noaptea, când, îndeosebi în Carpaţii Orientali, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste. Pe văi şi în depresiuni, în special dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 19 februarie. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei. Prognoza meteo pentru Capitală