Antena Meniu Search
x

Vremea 21 ianuarie. Valul de aer polar aduce ninsori de luni noapte

Vremea pe 21 ianuarie se schimbă radical față de weekend. În special luni noapte se instalează gerul și încep ninsorile, care se extind marți. În București vor fi maximum 2 grade.

de Redactia Observator

la 21.01.2019, 17:23

Vremea pe 21 ianuarie se schimbă radical față de weekend. În special luni noapte se instalează gerul și încep ninsorile, care se extind marți. În București vor fi maximum 2 grade.0

Noaptea de duminică spre luni: În cea mai mare parte a ţării, înnorările vor persista, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii relativ extinse; la munte, în nordul şi local în centrul ţării vor fi ninsori, temporar moderate cantitativ în nordul Moldovei şi zona Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii mixte în Crişana, sudul Moldovei şi al Transilvaniei, mai ales ploi pe alocuri în Muntenia, în timp ce în Dobrogea va ploua. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele obişnuite în ultima decadă a lunii ianuarie, se vor încadra între -4 şi 3 grade.

Vremea 21 ianuarie în țară

Valorile termice, în scădere în cea mai mare parte a ţării, se vor situa în majoritatea zonelor în jurul celor climatologic specifice date. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, local mai mici, în jurul a -11 grade, în Moldova. Cerul va fi mai mult noros; în cursul zilei doar pe arii restrânse la munte, în centrul teritoriului şi trecător în dealurile sudice se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, iar în zonele joase, cu precădere din sudul ţării va fi ceaţă, asociată cu burniţă, în special în primele ore. Pe timpul nopţii aria precipitaţiilor (predominant ninsori) va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-vest. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în Moldova şi în Dobrogea, iar noaptea pe crestele montane şi în sud-vest. Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului în sudul şi estul ţării.

Pe acelaşi subiect
Harta meteo cu vremea pe 21 ianuarie

Marți ninge în mare parte a țării

Vremea va fi în general închisă pe 22 ianuarie, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În regiunile sudice şi sud-estice acestea vor fi mixte şi pe alocuri se va depune polei, iar în restul teritoriului vor fi ninsori, local moderate cantitativ, mai ales în Munţii Banatului, vestul Carpaţilor Meridionali şi Moldova, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special din sud-vestul ţării, unde va fi viscol. Temperatura aerului va avea variaţii nesemnificative pe parcursul intervalului, astfel că valorile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei şi 4...6 grade pe litoral, iar în noaptea de marţi spre miercuri se vor înregistra între -7 şi 5 grade. Pe arii restrânse, trecător, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea accentuat în toate regiunile.

Harta ANM cu vremea pe 22 ianuarie

Ploi și ninsori miercuri

Pe 23 ianuarie, vremea se va menţine predominant închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Excepţie vor face regiunile centrale, unde cerul va fi temporar noros, iar precipitaţiile pe arii mai restrânse. Îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în dealurile subcarpatice din sud, cantităţile de apă vor fi însemnate. La munte şi în Moldova vor predomina ninsorile, în Dobrogea, sudul Munteniei şi al Olteniei va ploua, iar în rest vor cădea precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zona montană înaltă. Potrivit ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, mai scăzute în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 4 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo în București pe 21 ianuarie

Luni, cerul va fi mai mult noros în București, la începutul zilei va fi ceaţă, asociată trecător cu burniţă, în special în zona preorăşenească, iar în a doua parte a nopţii vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului, în scădere faţă de intervalul precedent, va avea valori în jurul celor normale ale datei, cu o maximă de 1...2 grade şi o minimă de -5...-3 grade. Presiunea atmosferica va creşte în prima parte a intervalului.

Vremea la munte

Vremea la munte va fi închisã şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în toate masivele montane.

Va ninge, însã trecãtor în zona Carpaţilor Occidentali, pe spaţii mici vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, astfel încât stratul de zãpadã nou depus va fi consistent.

Vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde temporar ninsoarea va fi viscolitã, determinând scãderea semnificativã a vizibilitãţii.

Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 21 ianuarie. Valul de aer polar aduce ninsori de luni noapte