Antena Meniu Search
x

Vremea pe 22 august. ANM anunţă caniculă şi ploi torenţiale după-amiază

Vremea pe 22 august este foarte călduroasă în cea mai mare parte a ţării, însă după-amiaza va fi instabilitate atmosferică în multe regiuni. Prognoza meteo anunţă ploi torenţiale în cursul serii, dar care se vor înregistra local sau izolat. În Bucureşti vor fi 34 de grade.

Vremea pe 22 august este foarte călduroasă în cea mai mare parte a ţării, însă după-amiaza va fi instabilitate atmosferică în multe regiuni. Prognoza meteo anunţă ploi torenţiale în cursul serii, dar care se vor înregistra local sau izolat. În Bucureşti vor fi 34 de grade.

NOAPTEA DE MARŢI SPRE MIERCURI: În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi călduroasă în nopţii, excepţie făcând nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali, unde vor fi ploi locale de scurtă durată, după miezul nopţii. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperaturile minime sunt cuprinse între 14 - 23 de grade. În estul Transilvaniei vor fi chiar mai scăzute, iar spre dimineaţă se va forma ceaţă.

Vremea 22 august în ţară

Miercuri, vremea va fi foarte călduroasă în majoritatea României. Caniculă va fi semnalată în zonele de câmpie din vest şi sud, unde, izolat, va fi un disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură umezeală, ITU, va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime ale zilei pornesc de la 27 de grade în nordul Moldovei şi urcă până la 35 de grade în Banat, în Muntenia, dar şi în sudul Olteniei.

Pe acelaşi subiect

După-amiaza şi seara, condiţiile meteo se schimbă şi se instalează instabilitatea atmosferică în mai multe zone. În regiunile de deal şi munte vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice pe suprafeţe relativ extinse, iar vântul va avea intensificări. Ploi se vor înregistra local în centrul ţării şi în sud-sud-vest, iar izolat vor cădea în restul ţării. Vor fi ploi torenţiale care, la munte, ar putea fi însoţite de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 20-25 de mililitri pe metru pătrat.

În noaptea de miercuri spre joi, temperaturile vor fi între 13 şi 23 de grade. Presiunea atmosferică va creşte uşor în timpul zilei, în special în nord-est.

ÎN BUCUREŞTI: Vremea se va menţine călduroasă în Capitală, cu temperaturi în uşoară creştere faţă de marţi. Temperaturile în cursul zilei vor urca la 33 - 34 de grade Celsius. Seara, cerul devine variabil, vor fi înnorări şi se formează condiţii de a ploua slab, cu descărcări electrice. Minimele vor fi între 18 - 20 de grade, anunţă ANM. Presiunea atmosferică va creşte uşor, fiind la valori apropiate de cea normală.

Temperaturile zilei de miercuri în oraşe: Alexandria 34 de grade, Buzău 32, Constanţa 29, Craiova 32, Drobeta-Turnu Severin 35, Slatina 32, Tulcea 32 de grade.

Harta furnizată de ANM cu vremea pe 22 august

LA MARE: Vremea va fi în general frumoasă şi caldă pe litoral, anunţă prognoza meteo. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 31 de grade, iar cele minime între 21 şi 23 de grade. Apa mării va avea o temperatură de 25 - 27 de grade.

Temperaturi în staţiunile de pe litoral pe 22 august: Costineşti 29 de grade, Mamaia 29, Mangalia 28, Vama Veche 28.

LA MUNTE: În a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, vremea va fi ploioasă în regiunile montane. Pe arii relativ extinse vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, se vor înregistra pe spaţii mici cantităţi de apă de peste 20 - 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Valorile termice se vor menţine ridicate, comparabile cu cele din ziua anterioară.

Temperaturile zilei în staţiunile montane: Ceahlău 17 grade, Păltiniş 22, Poiana Braşov 24, Predeal 23, Rânca 20, Semenic 21, Sinaia 20 de grade la cota 1500, Stâna de Vale 24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea pe 22 august. ANM anunţă caniculă şi ploi torenţiale după-amiază