Antena Meniu Search
x

Vremea 23 octombrie. Prognoza meteo anunță o premieră pentru această lună

Vremea pe 23 octombrie marchează o premieră pentru această lună. Prognoza meteo anunță, pentru prima dată, o vreme normală pentru octombrie în timpul zilei, cu temperaturi în medie, dar și cu probabilitatea înregistrării ploilor de toamnă.

Vremea pe 23 octombrie marchează o premieră pentru această lună. Prognoza meteo anunță, pentru prima dată, o vreme normală pentru octombrie în timpul zilei, cu temperaturi în medie, dar și cu probabilitatea înregistrării ploilor de toamnă. Spre seară, însă, apar primele semne ale valului de aer rece venit din nord. În București, marți, se înregistrează 20 de grade ziua.

NOAPTEA DE LUNI SPRE MARȚI: Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul şi centrul ţării, unde izolat se vor semnala ploi slabe. Pe crestele montane vor mai fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime, uşor mai ridicate decât cele normale ale perioadei, vor fi cuprinse între 2 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade pe litoral. În zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea 23 octombrie în țară

Marți, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în general în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, exceptând regiunile sudice şi sud-estice, unde vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit. În vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi munte, ziua cerul va fi parţial noros şi va ploua pe arii restrânse, dar spre seară şi noaptea nebulozitatea se va accentua şi aria ploilor se va extinde, iar cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate. Pe crestele montane, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Pe acelaşi subiect

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala pe suprafeţe mici. Vântul se va intensifica treptat în partea a doua a intervalului, cu rafale de 55...60 km/h îndeosebi în zonele intracarpatice, iar la munte va sufla tare, rafalele urmând să depăşească 80...90 km/h, îndeosebi la altitudini mari. ANM estimează că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, iar cele minime, mai ridicate decât cele normale ale datei, între 2 şi 12 grade. Presiunea atmosferica va scădea dinspre nord-est, la valori semnificativ mai mici decât cea normală.

De marți seară, dar mai ales de miercuri, vremea se schimbă radical din cauza un val de aer venit din nordul continentului, spun specialiștii.

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: Ne aşteaptă o săptămână cu toate anotimpurile, vom trece rapid de la vremea de toamnă, la  atmosferă de iarnă miercuri si joi în toate zonele de munte, iar spre spre weekend să avem parte de primăvară şi chiar temperaturi de vară. De marți seară ţara noastă va fi abordată de un front atmosferic destul de bine organizat, mai ales în  vestul, nordul şi centrul ţarii. Ploile vor fi pe arii extinse iar rafalele vântului vor depăşi 55...60 km/h, la munte va sufla şi mai puternic cu peste 80...90 km/h, accentuând astfel senzaţia de frig. Regimul de temperatură va cuprinde valori între 11 şi 21 de grade, în scădere accentută pentru zilele de miercuri şi joi. În zonele montane vor fi fenomene autentice de iarnă, cu ninsori, viscol, temperaturi negative şi chiar strat de zăpadă.

Harta de la ANM cu vremea pe 23 octombrie

Prognoza meteo în București pe 23 octombrie

Prognoza meteo transmite că, în Capitală, vremea va fi mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul nopţii. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Presiunea atmosferica va scădea rapid la o valoare mai mică decât cea normală, de la una mai mare.

Cum va fi marți la munte

Cerul va fi parţial noros şi va ploua, ziua pe arii restrânse, dar spre seară şi noaptea nebulozitatea se va accentua şi aria ploilor se va extinde, iar cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate. Pe creste, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica treptat, iar în a doua parte a intervalului va sufla tare, rafalele urmând să depăşească 80...90 km/h, îndeosebi la altitudini mari. Temperatura aerului va fi în scădere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 23 octombrie. Prognoza meteo anunță o premieră pentru această lună