Antena Meniu Search
x

Vremea 25 ianuarie. Meteorologii anunță ploi, polei și ninsoare la munte

Vremea pe 25 ianuarie va fi închisă, cu temperaturi scăzute și ploi în majoritatea zonelor țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -7...-6 grade în nordul Moldovei şi 7...8 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 3 grade.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 24.01.2019, 16:59

Vremea pe 25 ianuarie va fi închisă, cu temperaturi scăzute și ploi în majoritatea zonelor țării.

Temperaturile maxime se vor încadra între -7...-6 grade în nordul Moldovei şi 7...8 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 3 grade.

Noaptea de joi spre vineri: La noapte, vremea va fi închisă şi temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local mai însemnate cantitativ, cu precădere în zonele deluroase şi montane din sud (unde se vor cumula în general între 15 şi 25 l/mp).

Lapoviță, ninsoare, ploi și polei

Pe acelaşi subiect

Acestea vor fi îndeosebi sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei şi se va depune strat nou de zăpadă consistent, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş şi Transilvania, mixte în Oltenia, Muntenia, Crişana şi pe arii restrânse în Banat, în timp ce în Dobrogea vor fi mai ales ploi.

La munte vor predomina ninsorile, iar la peste 1500 m vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Potrivit ANM, vor fi depuneri semnificative de polei în zona de câmpie a Munteniei, dar pe arii restrânse şi în restul regiunilor, cu precădere în estul Olteniei şi sud-estul Moldovei.

Vântul va mai avea intensificări temporare în sudul şi sud-estul teritoriului cu viteze de în general de 50...55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -9 şi 0 grade, mai ridicate pe litoral, până la 5 grade.

Vremea 25 ianuarie în ţară

Vremea în țară va fi închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii, ziua în sud-vest, local în sud şi est şi izolat în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării.

Harta cu temperaturile pentru 25 ianuarie 2019

În Banat, Oltenia şi zona deluroasă a Munteniei, precum şi în zona montană aferentă, cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în nordul şi centrul Moldovei va ninge şi trecător vor fi posibile ploi şi lapoviţă, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitaţii mixte.

La munte, la altitudini joase, precipitaţiile vor fi în special sub formă de lapoviţă şi trecător ploaie, iar la peste 1500 m va ninge.

Local, vor fi depuneri de polei în special în Muntenia şi în jumătatea de sud a Moldovei.

Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, în general cu viteze de 55...60 km/h, dar şi pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între -7...-6 grade în nordul Moldovei şi 7...8 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 şi 3 grade.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 25 ianuarie

La noapte, în București, Prognoza meteo estimează că vremea va fi închisă. Vântul va diminua în intensitate - rafale în jur de 35...45 km şi se vor semnala precipitaţii (6...10 l/mp) sub formă de ploaie şi depuneri de polei, cu tendinţă de transformare în lapoviţă sau ninsoare îndeosebi spre dimineaţă.

Temperatura minimă va fi de -3...-2 grade.

Mâine pe zi, vremea va fi în continuare închisă. Temporar vor fi precipitaţii, dar slabe cantitativ, sub formă de lapoviţă şi ninsoare dimineaţa, apoi mai ales ploaie.

Vor mai fi depuneri de polei.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 55 km/h.

Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative, astfel maxima va fi de -2...-1 grad, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă se va înregistra în jur de -1 grad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vremea 25 ianuarie. Meteorologii anunță ploi, polei și ninsoare la munte