Antena Meniu Search
x

Vremea pe 29 iunie. Meteorologii anunţă ploi abundente şi risc de inundaţii

Vremea pe 29 iunie este în continuare instabilă, cu ploi abundente care pot lua un caracter de furtună în multe zone ale ţării. Prognoza meteo avertizează şi că e risc de inundaţii.

Vremea pe 29 iunie este în continuare instabilă, cu ploi abundente care pot lua un caracter de furtună în multe zone ale ţării. Prognoza meteo avertizează şi că e risc de inundaţii.

Cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse, descărcări electrice şi pe arii restrânse intensificări ale vântului în toate regiunile. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate la munte, în Muntenia, Moldova şi Transilvania, unde se vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Prognoza meteo anunţă temperaturi minime cuprinse între 11 şi 21 grade.

Vremea 29 iunie în ţară

Vineri, vremea va fi instabilă şi în general închisă. În cea mai mare parte a ţării se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină. Îndeosebi în zonele deluroase, montane, în Moldova şi în Transilvania, prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp. Codul galben de precipitaţii a fost extins de meteorologi. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Pe acelaşi subiect

ÎN BUCUREŞTI: Vremea va fi în general instabilă şi închisă. Se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14...16 grade. Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Harta de la ANM cu vremea pe 29 iunie

LA MUNTE: Vremea va fi instabilă şi în general închisă. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp. Potrivit ANM, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

LA MARE: Pe 29 iunie, vremea pe litoral va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare şi vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 25 de grade, iar cele minime între 18 şi 20 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 şi 23 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea pe 29 iunie. Meteorologii anunţă ploi abundente şi risc de inundaţii