Antena Meniu Search
x

Vremea 29 septembrie. Prognoza meteo anunţă răcire bruscă şi ploi

Vremea pe 29 septembrie se răceşte din nou şi brusc. Prognoza meteo anunţă şi ploi în mai multe regiuni ale ţării, dar şi intensificări ale vântului. În sudul ţării temperaturile se păstrează încă la valorile perioadei. În Bucureşti sunt 23 de grade.

Video: cum evoluează vremea între 27 septembrie - 4 octombrie | Sursa: Facebook/Meteoplus Vezi și

Vremea pe 29 septembrie se răceşte din nou şi brusc. Prognoza meteo anunţă şi ploi în mai multe regiuni ale ţării, dar şi intensificări ale vântului. În sudul ţării temperaturile se păstrează încă la valorile perioadei. În Bucureşti sunt 23 de grade.

NOAPTEA DE VINERI SPRE SÂMBĂTĂ: Cer variabil, cu înnorări în nordul extrem, unde sub condiţii de ploaie slabă. Temperaturile nopţii vor oscila de la 3-4 grade în estul Transilvaniei, la 12 - 14 grade pe litoral. La câmpie, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Vremea 29 septembrie în ţară

Sâmbătă, vremea se răceşte în special în jumătatea de nord a ţării. În sudul ţării, temperaturile rămân încă la valorile medii de final de septembrie, dar vor coborî zilele următoare. Specialiştii, de altfel, avertizează asupra răcirii din acest weekend.

Pe acelaşi subiect

OSCAR STANCIU, expert meteo Observator: În weekend toamna işi va pune din nou amprenta pe mare parte din ţară, mâine temperaturile vor mai pierde din grade în jumãtatea de nord a teritoriului, si vor situa între 10...12 grade în nordul Moldovei şi 24...25 de grade în vestul Olteniei. În acelaşi ritm cu răcirea vremii revin şi ploile în Maramureş, Moldova, Transilvania şi la munte. Vântul isi va spori puterea în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze la rafalã în medie de 40...50 km/h şi peste 55...60 km/h în est, sud-est şi la munte. Duminică răcirea ajunge si în regiunile sudice şi de sud-est, astfel că maximele vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade. În acest sfârşit de săptămână litoralul este impărţit între o vreme mai plăcută pentru sâmbătă cu nori mai putini si o maxima de 20 de grade şi o atmosferă mai mohorâtă pentru Duminică şi o temperatură care nu va mai trece de 18 grade.

Prognoza meteo pentru Bucureşti pe 29 septembrie

Vremea se menţine în valorile normale ale perioadei, în Capitală, spune ANM. Maximele vor fi de 22 - 23 de grade, iar minimele de 9 - 10. Cerul va fi variabil ziua, iar seara şi noaptea apar condiţii de ploaie slabă. În ultima parte a zilei se vor resimţi şi intensificări ale vântului. Presiunea atmosferică urcă la valori normale.

Harta de la ANM cu vremea pe 29 septembrie

Cum va fi sâmbătă la mare

În prima zi de weekend, vremea va fi normală termic pe litoral. Seara, sunt şanse să plouă slab, posibil şi sub formă de averse. Vântul va bate mai puternic noaptea, cu rafale de 55 - 65 de km/h. Dimineaţa, în schimb, vor fi condiţii de ceaţă. Prognoza meteo estimează că maximele vor urca până la 19 - 21 de grade, iar minimele vor fi de 11 - 12 grade. Apa mării va avea valori de 16 - 19 grade.

Prognoza meteo la munte

Va ploua la munte pe 29 septembrie, iar pe creste sunt condiţii de precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 - 60 km/h. Temperaturile sunt în scădere faţă de vineri.

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Vremea » Vremea 29 septembrie. Prognoza meteo anunţă răcire bruscă şi ploi