Antena Meniu Search
x

Vremea pe 3 mai. Ploi torențiale și temperaturi în scădere la nivelul țării

Vremea pe 3 mai se răcește și este instabilă. Sunt anunțate ploi în estul, sudul și centrul țării, iar maximele vor urca până la 20 de grade.

de Redactia Observator

la 02.05.2020, 16:17

Tânăr cu umbrela pe ploaie în Timișoara
Un tânăr se protejează de ploaie cu umbrela în Timișoara, mai 2017 - RemusRigo via iStock by Getty Images
  • Ploi torențiale în majoritatea țării.
  • Lapoviță și chiar ninsoare la mare altitudine.

Conform meteorologilor de la ANM, vor fi ploi ce vor avea inclusiv caracter torențial în Muntenia și Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea. Izolat, pe spații mici, va ploua și în celelalte regiuni ale țării.

Aversele vor fi de scurtă durată și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 – 30 de litri pe metru pătrat, iar, pe arii restrânse, în special în Muntenia și la munte, vor fi chiar 40 – 60 de litri pe metru pătrat. Cei de la ANM anunță descărcări electrice, intensificări de vânt cu viteze de 60 – 70 de kilometri pe oră, vijelii și, izolat, se poate înregistra grindină.

La munte, la mare altitudine, precipitațiile vor fi și sub formă de măzăriche, lapoviță sau chiar ninsoare.

Maximele zilei vor fi între 14 și 20 de grade Celsius, iar noaptea, minimele vor coborî între 5 – 13 grade. Presiunea atmosferică va fi în creștere față de ziua precedentă.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi instabilă și în Capitală, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului pentru scurtă durată.

Probabilitatea cea mai ridicată de precipitații va fi după-amiaza și noaptea, iar ploile vor fi de scurtă durată, cu cantități de apă ce vor depăși 20 – 30 de litri pe metru pătrat.

Temperatura maximă în București va fi de circa 19 grade, iar minima de 11 – 12 grade Celsius. Presiunea atmosferică e în ușoară creștere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea pe 3 mai. Ploi torențiale și temperaturi în scădere la nivelul țării