Vremea 31 martie, 1, 2 aprilie 2018. ANM anunţă schimarea radicală a vremii, va ninge pe alocuri
Vremea pe 31 martie 2018 se schimbă în mod neaşteptat, iar temperaturile vor scădea şi mai mult în weekend. Prognoza meteo anunţă temperaturi foarte mici.
Vremea pe 31 martie 2018 se schimbă în mod neaşteptat, iar temperaturile vor scădea şi mai mult în weekend. Prognoza meteo anunţă temperaturi foarte mici şi o vreme ploioasă, cu scăderi bruşte, chiar şi de 10-12 grade Celsius.
Astfel, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în jumătatea de vest a ţării, precizează ANM. Va ploua în general slab în Crişana şi în Maramureş, local în Banat şi vestul Transilvaniei şi pe arii restrânse în Oltenia. În est şi în sud-est local va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi temporar şi în regiunile vestice. Temperaturile minime se vor încadra între -2...0 în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 12...13 grade în Dealurile Banatului.
Vremea 31 martie 2018 în ţară
Sâmbată, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării (cu excepţia litoralului), dar în vest, nord-vest şi centru va fi vântoasă şi va deveni în general instabilă începând din a doua parte a zilei. Astfel, în Banat, Crişana, Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, în special în Carpaţii Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăşi 80...100 km/h. Până în orele după-amiezii, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi locale, în general slabe, în regiunile vestice. Începând din a doua parte a zilei, în jumătatea de vest a teritoriului, ploile vor fi în extindere şi în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 15...25 l/mp şi local 30...40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Spre sfârşitul intervalului, în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, la altitudini mari ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În estul şi în sud-estul ţării, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, de 50...55 km/h, mai ales în a doua parte a nopţii când vor fi posibile şi averse pe spaţii restrânse în vestul şi centrul Munteniei şi în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra între 10 şi 14 grade; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. La începutul zilei, pe litoral ceaţa va persista.
Presiunea atmosferica va scădea rapid şi semnificativ sub normalul baric.
Prognoza meteo pe 1 aprilie 2018
Duminica, temperaturile vor scădea în toată ţara, mai accentuat în vest, nord-vest şi centru, unde vor fi valori chiar şi cu 10...12 grade mai mici decât în ziua anterioară. Va fi o vreme vântoasă în majoritatea zonelor, intensificările vor avea viteze în general de 45...55 km/h, în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului rafalele vor atinge 65...75 km/h, iar în extremitatea de est-sud-est temporar 60 km/h. Cerul va avea înnorări şi vor fi ploi în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele intracarpatice. Vor fi mai ales averse, se vor semnala descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local, în special în nord-vest, 15...20 l/mp. În zona montană ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi, mai ales seara şi la începutul nopţii, se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpaţii Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade.
Presiunea atmosferica va creşte, însă tot la valori mai mici decât normal.
- Consultă şi cum va fi vremea de Paşte 2018
Prognoza meteo pe 2 aprilie 2018
Luni, vremea va fi vântoasã pe parcursul zilei în toate regiunile.Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei când se vor semnala ploi slabe de scurtã duratã local în regiunile intracarpatice şi izolat în restul teritoriului. La munte, precipitaţiile vor fi mixte în zona mai joasã, iar pe creste vor predomina ninsorile. Ziua vor fi intensificãri ale vântului în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în special în nord-vest, nord, centru şi sud, în timp ce pe creste va sufla tare, apoi noaptea va diminua notabil în intensitate. Temperaturile, normale pentru aceastã datã din an vor fi caracterizate de valori maxime cuprinse între 9 şi 18 grade şi minime în general între -2 şi 6 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã şi de brumã.
Cum va fi în Bucureşti pe 31 martie
Vremea în Bucureşti se menţine caldă pentru această perioadă, iar temperaturile se vor încadra între următoarele valori termice:
- Sambata: maximă termică de 22...23 de grade şi o minimă de 7...9 grade.
- Duminica: temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.
- Luni: Temperatura maximă va fi de 15... 16 grade, iar cea minimă de 1...3 grade.
Cum va fi vremea la munte pe 31 martie
Sâmbătă, vremea va fi vântoasă, iar în special începând cu orele serii va deveni în general instabilă cu precădere în masivele vestice şi sud-vestice. Vor fi averse, descărcări electrice şi posibile căderi de grindină, iar spre sfârşitul intervalului în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, la altitudini mari ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, urmând a se înregistra local 15....25 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări, viteze mai mari însă urmând a se înregistra în zona Carpaţilor Meridionali la altitudini de peste 1500m, unde se vor depăşi la rafală 80...100 km/h. Temperatura aerului va fi caracterizată de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei.
Cum va fi vremea în Europa
Aproape tot continentul se va afla sub nori mai mult sau mai puţin consistenţi şi dispuşi în straturi continue, încât vreme predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin va fi numai în estul Peninsulei Iberice, parţial în cea Scandinavică şi în vestul celei Balcanice. În aceste condiţii, precipitaţii mai ales sub formă de ploaie vor afecta regiuni extinse din zona interioară a continentului - mai puţin pe cele menţionate unde regimul pluvial va fi sărăcăcios sau nesemnificativ -, local vor fi în spaţiul carpato-balcanic, în Peninsula Italică şi în Arhipelagul Britanic, iar izolat sau pe alocuri - în Franţa şi Ţările de Jos; ploi abundente se vor abate asupra ţărilor cu ieşire la Marea Adriatică, de la est de aceasta, iar astfel de fenomene se vor semnala şi izolat în Italia şi Ungaria. Tot mai spre nord-est şi nord forma precipitaţiilor va trece în lapoviţă şi ninsoare. Vânt moderat spre puternic se va înregistra în jumătatea vestică a baiznului mediteranean, cu viteze mai mici dar încă semnificative va sufla vântul pe Marea Nordului, în vestul Mării Negre şi în Golful Biscaya, pe când cu precădere lentă va fi circulaţia aerului în restul Europei. Faţă de intervalul precedent, dintre schimbările survenite în regimul termic mai notabilă va fi încălzirea din sud-estul şi estul continentului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰