Antena Meniu Search
x

Vremea pe 4 august. ANM anunţă caniculă în weekend

Vremea pe 4 august va fi foarte caldă, temperaturile cresc sensibil faţă de primele zile ale săptămânii. Prognoza meteo confirmă, de fapt, un prim weekend cu caniculă, după săptămânile ploioase. În Bucureşti vor fi 34 de grade Celsius.

Vremea pe 4 august va fi foarte caldă, temperaturile cresc sensibil faţă de primele zile ale săptămânii. Prognoza meteo confirmă, de fapt, un prim weekend cu caniculă, după săptămânile ploioase. În Bucureşti vor fi 34 de grade Celsius.

NOAPTEA DE VINERI SPRE SÂMBĂTĂ: Cerul va fi mai mult senin. Unele înnorãri şi averse se vor semnala izolat, la începutul nopţii, în zonele montane din sud-vestul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, mai scãzute în estul Transilvaniei.

Vremea 4 august în ţară

Sâmbătă, vremea este, în sfârşit, călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Va mai fi posibil să plouă la munte, în special dimineaţa şi seara, dar pe suprafeţe restrânse, unde s-ar putea înregistra averse şi descărcări electrice. În restul regiunilor, precipitaţiile ar putea să lovească în mod cu totul izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, în mare parte a României.

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor furnizate de ANM, acest weekend confirmă instalarea caniculei în vestul şi nord-vestul ţării, dar şi în câteva zone din sud şi sud-est: indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic al disconfortului termic, de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime ale zilei de 4 august vor fi între 26 - 34 de grade Celsius. În cursul nopţii, temperaturile vor fi între 12 - 24 de grade. Presiunea atmosferică în această zi nu va înregistra variaţii semnificative.

Temperaturi în oraşe pentru sâmbătă: Arad 32 de grade, Braşov 30 de grade, Brăila 32 de grade, Cluj-Napoca 30 de grade, Constanţa 30 de grade, Craiova 32 de grade, Iaşi 32 de grade, Ploieşti 33 de grade, Timişoara 33 de grade.

ÎN BUCUREŞTI: Prognoza meteo anunţă că sâmbătă vremea va fi frumoasã, dar foarte călduroasă în Capitală. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 31...32 de grade, iar cea minimã de 18...20 de grade. Ca o dovadă a venirii caniculei, indicele temperaturã-umezealã va atinge, ba chiar este posibil să depăşească uşor pragul critic al disconfortului tehnic de 80 de unitãţi.

Harta de la ANM cu vremea pe 4 august

LA MUNTE: Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara când însã doar pe arii restrânse în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se vor semnala ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în timpul ploilor. Temperatura aerului va creşte uşor.

Temperaturile zilei în staţiunile de munte: Ceahlău 17 grade, Păltiniş 22 de grade, Poiana Braşov 24 de grade, Predeal 24 de grade, Rânca 21 de grade, Semenic 21 de grade, Sinaia 22 de grade la cota 1500, Stâna de Vale 25 de grade Celsius.

LA MARE: Pe 4 august, pe litoral vremea e frumoasă, cu cer variabil, însă va fi o zi excelentă de plajă. Temperaturile vor fi între 28 şi 30 de grade Celsius în cursul zilei, iar noaptea între 20 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va urca până la 27 de grade.

Consultă şi informaţiile speciale despre vremea pe 4 şi 5 august pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Vremea pe 4 august. ANM anunţă caniculă în weekend